Arhiva Kolumni

Maks

10.11.08

Sjećanje na prvog urednika

Doajen, legenda. Aleksander Maks Maksimović. Tko god se bavio auto industrijom, auto i moto sportom, znao je za Maksa. Karakteran, ponekad i do boli tvrdoglav, svojim je stavom mnoge znao izbaciti iz takta. Ali, nikada mu nitko nije mogao poreći konzistentnost, upornost, borbu za vlastiti stav. Novinar Sportskih Novosti, pred kraj svoje karijere, sjedeći na kavi, pozvao sam ga.

"Maks, ajde pređi u AMS Nakladnišvo. Pokrenimo specijalizirani časopis, budi mu glavni urednik" - rekao sam mu.
Nije mu bilo lako. Tri desetljeća kruh je zarađivao u jedinom sportskom dnevniku. Ali, odlučio se za „transfer“. I nikada nije požalio.
Dao si je truda i... rođen je Auto moto trend. Dvotjednik, na novinskom papiru. Maks ih je potpisivao. Bilo su to počeci. Ostalo je povijest. Maksa više nema među nama, ali pred vama je Auto moto trend u novom, internet izdanju. Tiskovine više nema, ali ime je zadržano. I tekstovi, komentari, članci, vijesti, fotografije koje će aktualno pratiti sva događanja iz domaće i strane auto industrije, moto industrije, prateće industrije i naravno, oktanskog sporta. Jer, baš po kontinuiranom praćenju, prije svega, domaćeg sporta, Trend je stekao mnogo poklonika. Nadamo se, sigurni smo da će se, nakon višemjesečne pauze, i nastaviti zajednički put. Sportaša i nas koji ih pratimo i bilježimo njihove rezultate, podvige, uspjehe, ali i neuspjehe.
Internet je novi projekt AMS Nakladništva. Ne kanimo izmišljati toplu vodu, ali nove ideje, nove rubrike koje će nastajati tijekom idućih mjeseci, vjerujemo da će privući vašu pažnju i da će te sa zadovoljstvom pritisnuti web stranicu Trenda.
Siguran sam da bi i Maks s velikim zadovoljstvom prionuo stvaranju novog „looka“ tiskovine u elektronskom izdanju. Oduvijek je bio sklon novotarijama, imao je puno puta petlje učiniti nešto što drugi ne bi ni u snu. I zato Maks, znaj da je u novo ruho Auto moto trenda utkan i veliki dio tvog duha, volje, znanja koje si nesebično prenio nama mlađima.