Arhiva Kolumni

Nova Kia Optima dostupna od 210.000 kuna na više...

07.07.16

Bili smo nazočni novinarskoj prezentaciji nove KIA Optime koja je održana u hotelu Aristis u Zagrebu.

Bili smo nazočni novinarskoj prezentaciji nove KIA Optime koja je održana u hotelu Aristis u Zagrebu. Posve nova Kia Optima, sada u svojoj četvrtoj generaciji, nedavno je započela s prodajom diljem Europe. Premijerno prikazana na zadnjem Salonu automobila u Frankfurtu održanom krajem 2015., a poboljšana Optima može se pohvaliti modernijim eksterijerom, poboljšanim dizajnom interijera s više prostora za svakog putnika, raznolikim novim tehnologijama i širokim izborom učinkovitih motornih pogona. Novi model odlikuju poboljšano upravljanje i prianjanje u odnosu na prethodnu generaciju, ali se pri tom zadržao sportski duh koji je pomogao Optimi da postane jednom od najprodavanijih Kia modela diljem svijeta. Kia Optima igra važnu ulogu u gami modela namijenjenih Europi i brand približava sve većem broju novih kupaca. Od lansiranja modela treće generacije u 2011. godini, svojim prepoznatljivim izgledom, visokom kvalitetom interijera i visoko tehnološkim značajkama, Optima je kupcima D-segmenta ponudila nešto svježe i drugačije.

Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, komentirao je: "Kada se trenutna Kia Optima pojavila na globalnom tržištu 2010. godine, djelovala je kao katalizator peterogodišnje transformacije dizajna Kijinog asortimana. Kombinacija tehnologije, dizajna i profinjenosti dodala je veću dubinu modelu i iz temelja promijenila način na koji ljudi doživljavaju marku Kia." Cole je i dodao: "Posve nova Optima zadržava jedinstvenu osobnost svoje prethodnice, a poboljšanja u svim segmentima učinit će ovaj model još primamljivijim privatnim i flotnim kupcima diljem Europe. Optima vozačima nudi svježinu u segmentu koji je poznat kao jedan od najkonzervativnijih". Evolucija dizajna posve novu Optimu dovodi do samog vrha. Vanjski styling posve nove Kia Optime rezultat je ravnoteže Kijinih globalnih dizajnerskih timova. Potpuno nova Optima održava sportski identitet koji ju je učinio tako popularnom, a istovremeno grabi krupnim koracima naprijed i privlači kupce koji su u potrazi za nečim drugačijim.
Stvorena pod budnim okom Petera Schreyera, predsjednika i glavnog dizajnera u korporaciji Kia Motors, potpuno nova Optima svojim suvremenim izgledom, oštrim linijama i naborima i s još izduženijom limuzinskom siluetom, privlači još više pogleda. Potpuno nova Optima dizajnirana je da bude funkcionalna i sportskog duha te sada ima nešto duže, više i šire vanjske dimenzije. Njezin međuosovinski razmak produžen je za 10 mm i sada iznosi 2.805 mm, a puna dužina vozila narasla je 10 mm te njezina dužina sada iznosi 4.855 mm. Novi model je u odnosu na prethodnika i 25 mm širi (sada 1.860 mm) i 10 mm viši (1.465 mm). Te promjene omogućuju prostraniju i udobniju kabinu s više prostora za glavu, ramena i noge na stražnjim sjedalima te veći kapacitet prtljažnika. Iz dizajnerske perspektive, nove dimenzije dizajnerima su omogućile zavaljeniji i dinamičniji oblik.


Nova Kia Optima

Optima je izvana prepoznatljiva kao Kia, zahvaljujući karakterističnoj Kia rešetki u obliku tigrova nosa i sada nešto višim i širim prednjim svjetlima, zategnutim preko blatobrana. Branik se pod pravim kutom nadima oko prednjih svjetala za maglu, tako povećavajući volumen donjem dijelu 'Optiminog lica' te ovaj model vizualno čini stabilnijim i širim. Profil Optime definiraju ostakljene površine ukrivljenog A-stupa i izduženog C-stupa, dok se stražnja svjetla protežu u liniji ramena prema prtljažniku. Linija ramena paralelan je produžetak prednjih svjetala i stvara čistu, ravnu svjetlost koja povezuje prednji i stražnji dio automobila. Duboko isklesani paneli vrata pretaču se u blago proširene bočne pragove što dodatno povećava vizualnu težinu Optime. LED stražnja svjetla protežu se oko Optiminih stražnjih kutova i ovom modelu daju novi svjetlosni pečat. Atletski izgled automobila pojačan je povišenim poklopcem prtljažnika i ekspanzivnim stražnjim odbojnikom, difuzorom sportskog izgleda i ovalnom ispušnom cijevi.
Atraktivni novi dizajn čini ovaj model najaerodinamičnijom Optimom do sada, s kočionim otporom smanjenim s 0,3 na 0,29 Cd. Potpuno nova Optima u Europi će bit dostupna u devet boja te će imati na izbor 16-inčne do 18-inčne aluminijske naplatke. Raspon nove Kia Optime dodatno će se povećati karavanskom izvedbom, inspiriranom konceptnim automobilom Kia SPORTSPACE, premijerno prikazanim na prošlogodišnjem salonu u Ženevi. Nadahnuta Kijinim globalnom nizom modela, posve nova Optima ima luksuzniju, vozački usmjereniju unutrašnjost, uz značajke i tehnologije karakteristične za automobile više klase. Nova kabina je izrađenu uz opsesivnu usmjerenost na detalje i predstavlja najveći korak naprijed u odnosu na prethodni model. Kijin dizajnerski tim usmjeren je na moderan izgled i osjećaj interijera, s kabinom koja nudi čišći, jedinstveniji dizajn u odnosu na prethodnu generaciju. Nadzorna ploča horizontalnija je i šira te je središnja konzola sada šira, što stvara osjećaj prostranosti prostora.

 

Kvaliteta materijala kabine potpuno nove Optime znatno je poboljšana u odnosu na prethodni model, s daleko većim udjelom materijala mekanih na dodir te tkanina i kožnih obloga prirodnih tonova. Ukusni metalni detalji i profinjena zvučna izolacija pružaju bolji ambijent u kabini nego što je to bio slučaj ranije. Nadzorna ploča podijeljena je na zaslonski i kontrolni dio što vozačima osigurava krajnju fokusiranost na cestu, a istovremeno i pristup svim potrebnim informacijama. Središnja konzola okrenuta je 8,5 stupnjeva prema vozaču, a gornji dio čini novi 8,0-inčni zaslon osjetljiv na dodir s multimedijskim sustavom te donji kontrolni dio, koji sada ima manje gumbića. Konzola je sjajno crne boje s kromiranim obrubom duž instrumentalne ploče te vizualno dijeli zaslon od kontrolnog dijela. Unutrašnjost dolazi s jednobojnim ili dvobojnim kombinacijama. Kupcima su na izbor jednobojne (crne) ili dvobojne (tamno sive-svijetlo sive ili crna-kanjon bež) presvlake od tkanine ili kožne u višoj razini opremi.
Veće vanjske i unutarnje dimenzije četvrte generacije Optime osiguravaju da je novi model najpraktičniji, najprostraniji i najudobniji do sad. Rastom od 10 mm međuosovinskog razmaka i preoblikovanim sjedalima, putnici straga sada mogu uživati u 25mm većem prostoru za noge. Dobilo se i više prostora za ramena kod svih putnika (+20 mm u prednjem i +17 mm u stražnjem dijelu), dok je duži, veći krov pridonio povećanju prostora za glavu (+5 mm sprijeda i +15 mm straga). Preoblikovanjem prednjih i stražnjih sjedala, dizajnerski tim zadužen za unutrašnjost, posebnu je pozornost stavio i na udobnost sjedala. Tvrđi okviri sjedala smanjili su razinu vibracija, dok je istovremeno povećana izdržljivost sjedala i smanjena težina od 2,6 kg svakog sjedala, mekša pjena na naslonima za glavu, potpora gornjeg dijela leđa i podbedrena potpora omogućuju putnicima da se udobno smjeste u sjedala. U prednjem dijelu, dublji bočni jastuci izrađeni su od gušće pjene koja bolje podržava oblik tijela. Putnici na stražnjim sjedalima sada također imaju grijana sjedala, a suncobrani na podizanje ugrađeni u obloge stražnjih vrata, omogućuju putnicima da smanje prodiranje jakog svjetla kada požele malo odmoriti u udobnim Optiminim sjedalima. Prtljažni prostor potpuno nove Optime narastao je s 505 na 510 litara (VDA), a prostor ispod poda i širi otvori pojačavaju njezinu praktičnost.

Potpuno nova Optima ima jedinstveno konstruiranu karoseriju koja kombinira više materijala visoke čvrstoće nego ikada ranije, što rezultira još višim sigurnosnim standardima u slučaju sudara. I pasivna sigurnost je poboljšana, a novi model opremljen je i nizom najmodernijih aktivnih i autonomnih sigurnosnih pomagala, za koja su Kijini inženjeri dobili svih pet zvjezdica na Euro NCAP testovima sigurnosti prilikom sudara. Karoserija potpuno nove Optime snažnija je nego ikada ranije, zahvaljujući povećanom korištenju naprednog čelika visoke čvrstoće (AHSS). Čak 50% karoserije sada se sastoji od AHSS - što predstavlja porast od 150% u odnosu na prethodnu generaciju ovog automobila (20%) te je 450% porastao postotak korištenja strukturnog ljepila. Rezultat toga je da se torziona krutost povećala za 50% u odnosu na Optimu prošle generacije. Karoserija je sada 8,6 kg lakša, a legure čelika veće čvrstoće primijenjene su kako bi ojačale A i B stupove, bočne pragove, krov, pod, prednje blatobrane i stražnju pregradu, čime se pojačala čvrstoća karoserije u svim strukturnim pravcima.
Pasivna sigurnost putnika dodatno je poboljšana ukupnim brojem zračnih jastuka, kojih je sada sedam. Potpuno nova Optima dolazi sa bogatom standardnom opremom - zračni jastuk za vozača, za koljena vozača, za suvozača, dva prednja bočna jastuka i dvije zračne zavjese. Kijin pomoćni sustav stabilnosti (VSM), dio standardne opreme, pomaže osigurati stabilnost kod kočenja i skretanja zahvaljujući sustavu stabilnosti (ESC) i električnom servo upravljaču.  

 

Optima je dostupna sa širokim rasponom dodatnih aktivnih tehnologija koje pomažu izbjeći opasnost. One uključuju:
- Advanced Smart Cruise Control (SCC) – radarski tempomat koji automatski podešava brzinu Optime kako bi se održala sigurna udaljenost od vozila ispred.
- Sustav autonomnog kočenja u nuždi (AEB)* koristi kameru i senzore ugrađene u vozilo kako bi detektirao potencijalni sudar s pješacima ili drugim vozilom te tako izbjegao ili umanjio nesreću.
- Sustav zadržavanja vozila unutar vozne trake (LKAS) detektira poziciju Optime u odnosu na linije vozne trake i automatski ispravlja upravljač kada osjeti da vozilo krene prelaziti preko linija bez prethodne indikacije.
- High Beam Assist sustav (HBA) automatski prilagođava duga i kratka svjetla trenutnim uvjetima na cesti.
- Sustav upozorenja ograničenja brzine (SLIF) na instrumentnoj ploči prikazuje ograničenje brzine i ostala prometna upozorenja koje zabilježi kamera smještena u vjetrobranskom staklu.
- Sustav detekcije mrtvog kuta (BSD) detektira vozila u paralelnoj traci i upozorava na njihovo približavanje.
- Sustav upozorenja kod uključivanja u promet (RCTA) upozorava na promet koji se odvija iza vas prilikom Vašeg uključivanja vožnjom unatrag.

AEB sustav nove Optime jedinstven je u svom segmentu u Europi jer osim radara kratkog dometa, nudi i radar dugog dometa koji može prepoznati automobile i pješake koji su još udaljeniji od Vašeg vozila te tako spriječiti sudar i pri višim brzinama od mnogih svojih konkurenata. „City“ radar kratkog dometa pomaže vozačima izbjeći ili ublažiti posljedice frontalnih sudara prilikom vožnje brzinom do 50 km/h, a „Urban“ radar dužeg dometa omogućuje Optimi otkriti i odgovoriti na prepreke pri brzinama između 30 km/h i 80 km/h, AEB sustav detekcije pješaka dizajniran je kako bi uočio pješake prilikom vožnje do 60 km/h i tako smanjio rizik od sudara.

 

*Sustav autonomnog kočenja u nuždi (AEBS) pomoć je Vašoj vožnji i ne oslobađa vozača odgovornosti za sigurno upravljanje vozilom u bilo kojem trenutku. Vozač i dalje mora prilagoditi svoju vožnju svojim vozačkim sposobnostima, lokalnim prometnim pravilima i cestovnim i vremenskim uvjetima. AEBS nije napravljen kako bi autonomno upravljao vozilom. Za dodatne informacije, pogledajte priručnik za vozače. Sa željom da se osigura mirnije i opuštajuće okruženje, nova Optima postala je profinjenija nego ikad prije, uz značajne napore razvojnih timova koji su postigli smanjenje buke i vibracija. Neke od najvažnijih inovacija kojima se smanjuju buka i vibracije uključuju pokrov podvozja i bolje brtvljenje vjetrobranskog stakla, što smanjuje buku vjetra za 2%, a pri tom pomažu aerodinamici vozila te u konačnici, pridonose smanjenju potrošnje goriva. Povećana izolacija nadzorne ploče pomaže smanjivanju razine motorne buke u kabini za oko 4% te je dodatno potpomognuta općim poboljšanjima na akustičnoj profinjenosti većine motora u Optiminoj ponudi. Veći izolatori sprijeda i straga, također izoliraju buku s ceste, a smanjena je i razina vibracija kroz pod i preko upravljača.
Nova karoserija, uz povećanu primjenu čeličnih legura visoke čvrstoće, igra važnu ulogu u podizanju razine profinjenosti Optime. S tvrđim okvirom, karoserijom i motornim nosačima, Optima uspješno smanjuje razinu vibracija kroz kabinu. 83% tvrđi aluminijski naplatci dodatno smanjuju vibracije koje nastaju tijekom vožnje lošim cestama. S druge strane, tvrđa karoserija i kotači omogućili su Kijinim inženjerima da naprave suptilne promjene u geometriji ovjesa automobila, kako bi se dodatno izolirala cestovna buka i vibracije, bez kompromitiranja dinamičkih sposobnosti vozila. Poboljšane vozne sposobnosti i upravljivost prioriteti su Kijinih razvojnih timova, s naglaskom na udobnu vožnju i stabilnost kakvu kupci očekuju od limuzine D-segmenta, ali i istovremenim postizanjem razine upravljivosti karakteristične za sportska vozila. Uz svjetliju, kruću šasiju, ovjes sada bolje izolira vibracije i udarce na lošim cestovnim površinama, dok niz nadogradnji na ovjesu pomaže pri povećanju okretnosti i većoj udobnosti u vožnji.

 

Kijini inženjeri pomaknuli su neovisni prednji i stražnji ovjes prema rubu vozila kako bi omogućili mirniju vožnju na neravnim površinama. Prednji ovjes je nadograđen s dvije na četiri čahure koje povećavaju bočnu krutost, a više robusnih ležajeva kotača dovršava dobivenu promjenu prednjeg ovjesa. Rezultat je poboljšanje reakcija na upravljačke inpute i veća trakcija u zavojima, a dodatno se smanjilo i vrijeme potrebno za ublažavanje ovjesa na većim rupama na cesti. Potpuno nova Optima dobila je veće dvostruke ruke – kod prethodnice ovjes je bio spojen na šasiju jednostrukim linkovima sa svake strane – koje su postavljene na debljim čahurama. Dodatni napredak Optiminih voznih i upravljačkih karakteristike postignut je napornim radom inženjera koji su postigli veću stabilnost novog modela i poboljšanu apsorpciju neravnina. Ovim unaprijeđenjima pomogao je i mali porast u međuosovinskom razmaku. Potpuno nova Optima opremljena je novim inovativnim električno pojačanim servo upravljačem (R-MDPS). Novi R-MDPS, koji je postavljen izravno na letvi upravljača, pruža bolje upravljanje i brže, linearnije odgovore na vozačeve inpute. Ova nadogradnja osigurava novoj Optimi da bude jedan od najokretnijih automobila D-segmenta.
Kupci nove Optime mogu opcijski izabrati elektronsko kontrolirani ovjes s unutarnjim ventilima (ECS), koji je prilagođen vožnji i upravljanju karakterističnim za europske vozače. ECS koristi interne ventile za svaki od četiri amortizera i spojen je na senzor gravitacijske sile u upravljačkoj jedinici (ECU) i dva senzora gravitacijske sile ugrađena u prednje kotače. Korištenjem ovih senzora, ECS detektira odziv upravljača i položaj papučice gasa te prati uvjete na cesti, kako bi ovjes prilagodio čvršćoj, sportskijoj vožnji ili kako bi postigao veću udobnost - vozač može birati između 'Sport' i 'Normal' načina rada. Sustav pruža individualizirano amortiziranje svakog kotača brže nego ikad prije. ECS će biti dostupan na modelima s 1,7-litrenim CRDi dizelskim motorom i 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (7DCT).

 

Nova Optima posjeduje i brojne moderne tehnologije koje poboljšavaju upotrebljivost, udobnost i praktičnost. Nove tehnologije čine Optimu jednim od najinovativnijih automobila u D-segmentu. Kijina najnovija audio-vizualna navigacija (AVN) pridonijela je modernijem izgledu središta armaturne ploče. Kupci mogu birati između 7,0 ili 8,0-inčnih zaslona osjetljivih na dodir s multimedijskim i satelitskim navigacijskim sustavom, koji podržavaju i DAB digitalni radio, dostupan na nekim europskim tržištima. U srcu AVN navigacijskog sustavu su Kijine usluge povezivanja koje u Vašu kabinu donose cijeli niz vozački orijentiranih informacija. Pokretane TomTom tehnologijom, nove usluge povezivanja uključuju trenutne informacije o stanju u prometu, lokacije kamera za mjerenje brzine, lokalno pretraživanje i vremensku prognozu. Garantirajući korisne informacije trenutnog stanja, Kijine usluge povezivanja poboljšat će sigurnost, udobnost i uživanje na svakom Vašem putovanju. U Europi, ovaj sustav bit će besplatno dostupan kupcima Optime čak 7 godina nakon kupnje automobila.  
Multimedijalni sustav na zaslonu osjetljivom na dodir dolazi u kompletu s audio sustavom sa šest zvučnika te je standardna oprema. Moćni 590 W Harman Kardon Premium audio sustav, koji ima 10 zvučnika, vanjsko pojačalo i Clari-Fi MP3 tehnologiju obnavljanja glazbenih datoteka, također je dostupan kao opcija. Novi Harman Kardon sustav omogućit će zaljubljenicima u glazbu da kabinu svoje Optime pretvore u vlastitu koncertnu dvoranu.
Prva od svih automobila D-segmenta, posve nova Optima dostupna je i s novim bežičnim punjačem mobitela te time još jednom uspješno odgovara na tehnološke zahtjeve kupaca ovog segmenta. Bežični punjač omogućuje korisnicima punjenje njihovih telefona bez kabela. „5W sustav prepoznavanja stranog objekta“ aktivira se kada se kompatibilan uređaj stavi na predviđenu ploču i upozorava vlasnika ako nesvjesno ostavi svoj telefon na punjaču prilikom napuštanja vozila. Sustav na ploči s instrumentima prikazuje stanje baterije telefona, a ima i sigurnosni sustav za sprječavanje pregrijavanja. Posve nova Optima dostupna je i s dva USB utora, jednim u prednjem i drugim opcijskim u stražnjem dijelu vozila, kako bi se svim putnicima omogućilo punjenje mobilnih uređaja za vrijeme vožnje.

 

Nova pomagala uključuju: 360-stupanjski Around View Monitor s četiri kamere, koji pomaže vozaču manevrirati prilikom parkiranja tako da na zaslonu osjetljivom na dodir prikazuje položaj Optime iz ptičje perspektive; Smart Parking Assist sustav (SPAS) automatski parkira automobil u bočna i okomita parkirna mjesta te pomaže vozačima izaći s parkirnog mjesta; Automatski podesiva prednja svjetla osvjetljavaju cestu ispred Optime, prateći okretaje upravljača kako bi pružala veću vidljivost i sigurnost noću. Ovisno o tržištu, posve nova Optima bit će dostupna s nizom motora, koji pružaju željenu ravnotežu performansa i potrošnje goriva. Svi motori u ponudi ispunjavaju najnovije Euro 6 emisijske standarde što rezultira čišćim emisijama. Potpuno nova Optima popularna je među privatnim i flotnim kupcima, a model četvrte generacije nudi širok izbor dizelskih i benzinskih motora, koji mogu zadovoljiti različite potrebe kupaca.
Očekuje se da će unaprijeđeni 1,7-litreni CRDi dizelski motor biti najpopularniji kod europskih kupaca. Poznat iz prethodnog modela, ovaj motor dobio je i niz modifikacija koje su rezultirale većom snagom i okretnim momentom, ali i nižim emisijama.
Unaprijeđeni 1,7-litreni dizelski motor sada proizvodi 141 KS (prije 136 KS) i ima 340 Nm okretnog momenta (povećan s 325 Nm) te nudi poboljšanje kod odaziva motora, učinkovitosti, buci i vibracijama. Unaprijeđeni motor ima puno niže emisije CO2, smanjene za 14% - sada 110 g/km (s ručnim mjenjačem i Kijinom Stop/Go tehnologijom koja smanjuje potrošnju goriva). Novo elektronsko upravljanje turbo punjača s varijabilnom geometrijom donosi efikasniji odaziv na pritisak papučice gasa i veći moment pri niskim okretajima. Najveći okretni moment sada se nudi u rasponu od 1.750-2.500 okr./min te nudi napredak u odnosu na prethodnicu, kod koje je taj raspon bio od 2.000 do 2.500 okr./min. Novi materijal prevlake klipa smanjuje trenje na cilindrima, a novi lančanik razvodnog lanca smanjuje buku motora, u skladu s dodatnom zvučnom izolacijom duž cijelog vozila.

Posve nova Optima dostupna je i s 2,0-litrenim CVVL motorom, koji ima kontinuirano varijabilnu tehnologiju otvaranja ventila, koja mu omogućuje bolje iskorištavanje 163 KS i bolje ubrzanje. Krajem ljeta Kia širi gamu motora, tada stiže plug-in hibridna električna Optima. Smanjenje emisija zahvaljujući naprednom novom 7-stupanjskom DCT mjenjaču. Nova Optima dostupna je s Kijinim novim 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (DCT), koji je nedavno lansiran u novom Sportagu i unaprijeđenom cee’du i dostupan je isključivo uz najbolje prodavani 1,7-litreni CRDi dizelski motor. Kijin novi DCT omogućuje bolje korištenje turbo motora s većim okretnim momentom i nudi sportskiji doživljaj vožnje. Kijin novi DCT također je razvijen unutar korporacije te je projektiran tako da u ručnom načinu rada nudi sportsku vožnju uz nisku potrošnju goriva, a kod automatske vožnje pruža udobnu i glatku vožnju.

Vozači koji odaberu novi DCT imat će koristi od brže promjene brzina i manje potrošnje goriva. 1,7-litreni CRDi dizelski motor, u kombinaciji s novim DCT-om, smanjuje emisije ugljičnog dioksida na 116 g/km, što je poboljšanje za čak 40 g/km u odnosu na prethodni model sa 6-stupanjskim mjenjačem. Ovo 25% poboljšanje CO2 ispusta jamči najniže emisije u klasi za dizelske motore s automatskim mjenjačem. 1,7-litreni CRDi motor također je dostupan i s ručnim mjenjačem sa šest brzina, a 2,0-litreni CVVL motor nudi se sa 6-stupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačem.
Prodaja nove Kia Optime u našoj zemlji upravo je započela, a kao što smo već navikli Kia i za ovaj novi model nudi unikatno Kia 7-godišnje jamstvo (do prijeđenih 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja prijeđenih kilometara). Posve nova Optima proizvodi se u Kijinoj tvornici u Hwasungu (Južna Koreja). DK

 

NOVA KIA OPTIMA – TEHNIČKE SPECIFIKACIJE (EUROPA)
Karoserija i šasija
4 vrata, 5 sjedala, jedinstvena čelična konstrukcija karoserije. Na raspolaganju 4-cilindrični dizelski i benzinski motori s pogonom na prednje kotače putem ručnog ili automatskog mjenjača.
Motori
2,0-litreni / 163 KS CVVL benzinski
Tip   4-cilindrični, u liniji,  
Kapacitet  2,0-litarski, 1,999 cc
Promjer i hod  81,0 x 97.0 mm
Omjer kompresije 10,3:1
Najveća snaga  163 KS (120 kW) pri 6.500 okr./min
Najveći okretni moment 196 Nm pri 4.800 okr./min
Ventili   16 s(4 po cilindru)
Sustav dovoda goriva Stalno varijabilno otvaranje ventila (CVVL)
Emisijski razred  Euro 6b
 1,7-litreni / 141 KS CRDi dizelski
Tip   DOHC, 4 cilindra u liniji, turbo punjač
Kapacitet  1,7-litara, 1,685 cc
Promjer i hod  77.2 x 90.0 mm
Omjer kompresije 15.7:1
Najveća snaga  141 KS (104 kW) pri 4.000 okr./min
Najveći okretni moment 340 Nm u rasponu od 1.750-2.500 obr./min
Ventili   16 (4 po cilindru)
Sistem dovoda goriva Direktno ubrizgavanjem putem Common raila
Emisijski razred  Euro 6b
Mjenjač  2.0 CVVL 1.7 CRDi
Ručni   6-stupanjski 6-stupanjski
Automatski  6-stupanjski 7DCT
Ovjes i amortizeri
Sprijeda Posve neovisni ovjes sa MacPherson nogama, spiralnim oprugama, plinskim amortizerima i stabilizatorom

Straga Posve neovisne dvostruke vilice, spiralne opruge i plinski amortizeri, stabilizator  
Upravljanje 2.0 CVVL 1.7 CRDi
Okretanje upravljača 2,78  2,6
Radijus okretanja 5,45 metara
Tip Električni servo volan  
2.0 CVVL Električni motor postavljen na stupu (C-MDPS)
1.7 CRDi Električni motor postavljen na letvi (R-MDPS)
Kočnice
Sprijeda 280~300 mm hlađeni diskovi
Straga 262 mm tvrdi diskovi
Kotači i pneumatike
Standardno  Aluminijski 16-inčni, 215/60 R16  
Opcija   Aluminijski 17-inčni, 215/55 R17  
Aluminijski 18-inčni, 235/45 R18  
Zamjenski kotač  Set za krpljenje pneumatika
Dimenzije (mm)
Vanjske
Ukupna dužina  4.855  Ukupna širina* (bez bočnih ogledala) 1.860
Ukupna visina  1.465  Međuos. razmak 2.805
Prevjes   965 (napred) /  1.085 (straga)
Udaljenost od podloge 135
Spremnik za gorivo 70 litara
Prtljažnik (VDA)  510 litara