Arhiva Kolumni

Fiat 500 Riva – najmanja jahta na svijetu u Rovinju...

21.07.16

Fiat 500 Riva je strogo ograničena luksuzna serija od samo 500 primjeraka kao stvorena za luksuzni ...

Fiat 500 Riva je strogo ograničena luksuzna serija od samo 500 primjeraka kao stvorena za luksuzni brak s jahtom Riva. Riva je inače poznati proizvođač luksuznih jahti, čije su kreacije poslužile kao inspiracija za preradu standardnog Fiata 500 u verziju 500 Riva. Obje Rive možete vidjeti na Monte Mulini Beach u Rovinju gdje vade mast onima koji si ne mogu priuštiti takav luksuz. Doduše Fiat 500 Riva puno je novčano bliža od vodene inačice Riva, a nastala je iz kabrioletske verzije Fiat 500. U duhu nautike unutrašjnost je izrađena iz skupocijenog mahagonija i to u jednom dijelu, te je lakirano ručno. Ostala unutrašnjost je u koži bež boje. Naplatci su od 20 cola sa 20 krakova, dok je motorizacja ostala standardna – 1,2 benzinski motor sa 69 KS, dvocilindrični turbo-benzinac od 900 ccm sa 85 i 105 “konja”, kao i 1,3 dizelaš sa 95 KS.

Na svoj rođendan, 4. srpnja legendarni model brenda Fiat je prikazan u novoj, ekskluzivnoj verziji dizajniranoj sa elegancijom i znanjem koji se koriste u stvaranju najljepših glisera. Neponovljiv stil sastavljen od dragocenih sastojaka, sa strašću prema kromiranim detaljima, koji svako putovanje pretvara u ekskluzivnu vožnju.

Bila je to takozvana Dolce Vita era, tijekom koje se Italija obnavljala sa dinamičnom energijom i entuzijazmom. Legendarni model 500 nije samo zadovoljavao rastuću potrebu za pristupačnim prijevoznim sredstvima, nego je oslikavao i duboko ukorijenjenu volju za životom čitave jedne generacije.

Godine 2015. su obnovljeni i unutrašnjost i vanjština ovog legendarnog automobila, koji nastavlja nuditi bogate sadržaje kada su u pitanju tehnologija, motori i opcije prilagođavanja: legendarni model je dodatno evoluirao, unapređujući svojstva koja su od njega načinila remek dijelo. Danas, Fiat i Riva pokreću novu specijalnu seriju u ograničenom izdanju: Riva 500, sa jedinstvenim stilskim izborima i izvrsnim detaljima. Boja karoserije i krova "Evening blue" - kreirana ekskluzivno za model 500 Riva - identična je boji modela Aquariva Super, moćnog, legendarnog glisera i nasljednika mitskog modela Aquarama.

Centralni deo instrument table, izveden of najekskluzivnijeg mahagonija, sa umecima od javorovog drveta, nepogrešivo asocira na eleganciju tipičnu za modele brenda Riva, nudeću putnicima tople, životne boje drveta. Različiti, luksuzni kromirani detalji takođe veličaju pomorski duh modela 500 Riva, dok akvamarin plava, simbolička boja legendarnog nautičkog brenda, prisutna u liniji svakog automobila čija izvedba podsijeća na plovila, nedvosmisleno personalizira ovu novu specijalnu izvedbu ograničene serije.

Snaga stilova modela 500 i Riva omogućila je stvaranje automobila obnovljenog kvaliteta, tehnologije i dizajna, uz poštovanje vrijednosti dva legendarna brenda. koji zajedno dočaravaju nadvremenski šarm. Model 500 Riva tako postaje nešto poput "najmanjeg plovila", koje nudi eleganciju i stil, performanse i udobnost, pretvarajući svako putovanje u ekskluzivno krstarenje po cesti. Cijena za sada nije poznatai, ali sasvim sigurno neće biti mala, s obzirom kako je planirana proizvodnja svega 500 primjeraka, od kojih će svaki imati svoju pločicu sa rednim brojem. Prodavat će se putem službene Fiatove mreže. DK i ML

YOUTUBE - https://www.youtube.com/watch?v=HA_Sak-p4DM

YOUTUBE - https://www.youtube.com/watch?v=rIbmQ9Cgvi0