Arhiva Kolumni

A tko bi,,nego novinari. Krivac je pronađen...

03.10.12

Vlastitu nesposobnost, propuste i tko zna što još ne, riješavaju već viđenim scenariom,,,,novinari su krivi. Na sud s njima....

Posljednja sjednica Upravnog odbora HAKS-a ponudila je „sjevernokorejski“ scenario. Sve je idealno, savez radi kako treba, U.O daje punu podršku glavnom tajniku, tj. nema primjedbi na njegov rad. Glasan je bio i Predsjednik komisije za informiranje Miroslav Krpan, koji je konačno progovorio. Naravno, u zatvorenom krugu, ni na pamet mu ne pada raditi ono što i je,,,biti predsjednik komisije za informiranje. Dakle; informirati. A ne „braniti se“ i uvjeravati sve članove Upravnog odbora u svoju konzistentnost. Jedino konzistentno, ako zanemarimo njegovo djelovanje u matičnom klubu, je pružanje podrške rukovodstvu koje ga drži u vrhu saveza...

A najmanje na što ima pravo je ocijenjivati takozvane portale koji bezrazložno i neargumentirano blate rad vodstva saveza. Mogao je barem biti iskren i reći da je mislio na Automototrend,,, i pokojeg drugog portala koji ne piše o vodstvu HAKS-a kako oni žele. No, to je Krpan. Ima on iskustva,,trideset godina je funkcioner. Zna kako s novinarima.

Upravni odbor bio je malo osakaćen. Devet njegovih članova nije došlo na sjednicu. Naravno, dvoje je poslalo pismene punomoći, tako da je svako glasanje bilo valjano. Devet... djeluje nestvarno. Upravni odbor sastaje se nekolko puta godišnje i niti jedna sjednica se ne saziva od danas do sutra. Financijska situacija u savezu sve je samo ne idealna. I devetorica ne dođu...svašta. Blago rečeno neozbiljno. Nadam se da ove rečenice neće ocijeniti kao netočne i neprovjerene...

Branko Jordanić, Damir Skansi, Josip Stojanović, Robert Šola, Miroslav Ranković, Leo Andreis, Srećko Šimunović, Ivan Merćep, Aleksandar Božović – imena su članova koji nisu došli. Šimunović i Božović pismeno su poslali punomoći. I tako su sve odluke bile pravovaljane.

Ostatak Upravnog odbora zaključio je da HAKS radi kako treba. I samo konstatacija da je ostvareno katastrofalnih 30 posto predviđenih sredstava.

Vraća se i Arsen Ulčar. Bolest mu prolazi i ponovo se uključuje u rad saveza. Doduše, služi se lažima, koje su već izazvale burne reakcije u županiji, a njegov je broj mobitela isključen kada smo ga probali nazvati. Interesantno.

I sada dolazimo na novinare. Vijeće pametnih zaključilo je da Marko Ivezić piše „budalaštine“. Naravno, ovo je moja konstatacija. Ispravna, je... piše neprovjerene i netočne informacije. I potražit će se pomoć odvjetnika. Glavni tajnik neće morati daleko. Živi sa pravnom savjetnicom HAKS-a. I sigurno ona zna nekog dobro odvjetnika, ako već sama neće „potegnuti“ određene pravne korake prema imenovanom Iveziću.

Nije bitno što sam postavio 15-tak pitanja na koja nikada nisam dobio odgovor. Nije bitno što mi je nekoliko ljudi u osobnom razgovoru potvrdilo da je Ulčar lagao, nije bitno što Gregurek i U.O. ruše važeće Ugovore, nije bitno što se godinama zapisnici nisu objavljivali. Nije bitno što klubovi traže rasterećenje (o tome U.O. uopće nije raspravljao), nije bitno što Predsjednik HAKS-a mjesecima izbjegava razgovor o stanju u savezu (čak i putem glasnogovornika), nije bitno što je 70 posto financija neostvareno, nije bitno što je glavni tajnik u savez „ugurao“ kćer i suprugu, nije bitno što OAŠ radi bez predsjednika..... sve to NIJE BITNO. To je valjda privatno između mene i njega....

Ali kako se netko usudio postaviti ta pitanja? Pa gospodo, koga da pitam?  Glavni tajnik ni u peti ne želi odgovoriti, Predsjednik saveza nema vremena, članovi Upravnog odbora mailove sa člancima ocijenjuju privatnim uznemiravanjem, Sportski direktori (neki) govore da će izdržati ovaj mandat i povući se, Tajništvo mi ne smije dati nikakvu informaciju,,,  

I sada sam u dilemi. Da li misliti svojom glavom ili po mišljenje dolaziti u savez. Da je ovo drugo; vjerojatno bi bolje prolazio nego sada, kada sam apsolutno nepoželjan u prostorima nacionalne asocijacije. I to je problem koji će se riješavati, valjda na sudu. Jer Upravni odbor zaključio je da sa osobom poput mene može samo uz pomoć odvjetnika. Još nikakav poziv nisam primio, mada ga očekujem. E da... i nelegalno, bez odobrenja Upravnog odbora ili Tajništva, koristim amblem HAKS-a. Jer valjda pišem o psima i mačkama, a ne o auto sportu. Čak i ne naplaćujem banner nacionalnog saveza. Ni pomislio nisam ni pitati za to...., a slučajno sam i član HAKS-a (i HAMŠS-a), nekih dvadeset i kusur godina...

Gospodo, ako vas smeta što je banner HAKS-a na stranicama Automototrenda; dovoljno je samo da mi pošaljete pismenim putem zahtjev da ga skinem. I skinut ću ga. Mada vam je to jeftin razlog, ali ako je; vi ste vodstvo.

U svakom slučaju, Upravni odbor je pronašao glavnog krivca za sve što ne valja, „Pedra“ kojeg treba objesiti, jer je suradnja s drugim medijima idealna. Osim sa tzv. portalom koji širi samo laži i neistine o radu saveza. Očekujem da Krpan izda i službeno priopćenje o tome.

Bitno da je krivac pronađen. Novinar. Zločesti. Koji još nije ni član Novinarskog društva. I koji će po svemu sudeći na sud. Čestitamo.

A odgovori na pitanja? Ma koga briga za njih. Klubovi su ovce i „trest će se brda, rodit će se miš“. Koga briga što misle članice saveza. Vozači, klubovi. Oni su i tako ovce za šišanje. Pa šišajmo ih.