Arhiva Kolumni

Hrvoje Čikor - Pokrenuo se hrvatski krug koliko toliko

03.07.15

Bilo nas je samo troje sigurnih koji smo inzistirali da bude. Valter Nežić ,Žarko Knego i ja...

 

 

Pokrenuo se hrvatski krug koliko toliko. Vozile su se tri utrke,dvije u Zalužanima u Banja Luci i jedna na legendarnom beogradskom Ušću. Tjedan dana prije Banja Luke nije se znalo hoće li biti kruga, nije bilo vozača koji bi vozili.

Bilo nas je samo troje sigurnih koji smo inzistirali da bude. Valter Nežić ,Žarko Knego i ja. Uspijeli smo nagovoriti jos par vozača da idu i nisu se pokajali . U Banja Luci nas je bilo sedam. I naravno, svi su se oduševili . Na opće zadovoljstvo nas vozača, odmah se počelo pričati da se ide u Beograd . Svi koji ga htjeli voziti ipak su išli i na Ušće. Jedino nam je otpao Knego radi kvara na automobilu. Ali eto, nas šest je krenulo u Beograd, većina nas po prvi puta u životu.
I moram vam reći iz svog kuta da sam oduševljen.

Organizacijski malo kaskaju, imali su probleme sa mnogobrojnom publikom. I još malih problema sa edukacijom sudaca. Ali trka se ipak vozila na jednoj od opasnijih staza u bivšoj drzavi. Primili su nas fenomenalno sto god nam je trebalo, trčalo se i tražilo se da nam to i ostvare. Sve u svemu, jedno veliko iskustvo za nas vozače.
Velika sreća sto imamo prvenstvo pa makar se ne vozi u našoj Lijepoj iako imamo automobilističku stazu koja zjapi prazna. Da nam je samo jedna utrku na našem Grobniku...
Sve u svemu hrvatski krug se vraća, nas sedmero se nedamo da će nas iz utrke u utrku biti još i više.
Cilj je ostvaren, prvenstvo nije otkazano. Odvozili smo tri utrke a najvjerovatnije idu jos dvije. Poruka svim vozačima, krenite s minimalnim troškovima u prvu utrku i ne dajte da se najbolja i najbrža disciplina u Hrvatskoj ugasi.

Hrvoje Čikor