Stefano Giliati od sada će zabijati za Medvjede...

13.07.15

Medveščak je popunio i trenerski kadar s pomoćnim trenerima Alanom Letangom, Ivom Ratejom ml., Klemenom Mohoričem i Dylanom Bestonom.

 

 

Od ovog ponedjeljka Medveščakov napad je bogatiji za još jednog igrača, Stefana Giliatija. Talijansko-kanadski napadač u Brlog dolazi s osvojenim naslovom Italije i iskustvom iz AHL-a, ECHL-a i Liige (prva finska liga).

''Giliati je odličan igrač koji osim zadaća u napadu, dobro odrađuje i one u obrani. Brz je i energičan igrač, zna dobro iskoristiti situacije na ledu i zabiti gol te će se uklopiti u naš stil momčadi. Iza njega je odlična sezona u Finskoj prvoj ligi, a i igrao je na Spengler kupu za Team Canada prošle godine'', opisao je u nekoliko crtica novog napadača sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Medveščakovi navijači već su imali priliku upoznati Giliatija na prošlogodišnjem Spengler kupu jer je upravo on bio jedan od igrača iz Teama Canade koji je Medvjedima zabio gol. No, da se rodio u Italiji, a ne Montrealu, možda ne bi ni bio na Spengleru niti igrao hokej. Tada bi najvjerojatnije bio dio nekog nogometnog kluba. Naime, njegova obitelj je veliki zaljubljenik u nogomet, a otac, koji se sa 30 godina doselio u Kanadu, ga je i igrao. Stefano je također trenirao nogomet, uz hokej, do 15 godine, ali na kraju se odlučio posvetiti samo hokeju.

Prvi profesionalni ugovor Giliati je potpisao 2007./2008. s Toronto Marliesima (AHL) s kojima je proveo tri sezone. Nakon toga je sezonu odigrao za Norfolk Admiralse, da bi zatim 2011./2012. otišao u zemlju svojih roditelja gdje se s Bolzanom okrunio naslovom prvaka Italije te se još više povezao sa svojim korijenima. Protekle tri sezone igrao je za finske prvoligaše SaiPa i Blues te je bio među najboljim strijelcima momčadi.

 

Youtube - https://www.youtube.com/watch?v=NqkKXBbk4e0

Youtube - https://www.youtube.com/watch?v=CEP7WVhK8Uc