Game day: Kuznja traži prvu pobjedu...

01.09.15

U goste nam danas stiže još jedna momčad koja nas nikada nije pobijedila. Metalurg iz Novokuznjecka!

Metallurg iz Novokuznjecka krenuo je u sezonu slično kao i Medveščak Zagreb, s bodom nakon izgubljenog shootouta. No, daljnji putevi im se bitno razlikuju. Momčad pod ravnanjem novog-starog trenera Nikolaja Solovjova, čije više od dvije trećine čine igrači mlađi od 25 godina, izgubila je iduća dva gostovanja, pritom jako stradavši u zadnjem susretu kod Slovana u Bratislavi (6:0).

Nedvojbeno, Kuznja će na led izaći u niskom startu:

“Očekujemo tešku borbu, znamo da dolaze gladni za pobjedom. Moramo biti spremni na njihov potpuni angažman i jaki start od samoga početka utakmice”, komentirao je glavni trener Medveščaka, Gordie Dwyer.

Kao ključnu stavku susreta i trener i igrači predviđaju početak:

“Od prvog podbacivanja paka moramo zadati ton utakmici, kao i u prijašnjim susretima. Metallurg ima dovoljno vještine u sastavu da nas lakoćom mogu kazniti ukoliko nećemo igrati na potrebnoj razini. Moramo se fokusirati na nas i našu igru”, zaključio je Dwyer.

A Gilbert Brule, koji još uvijek traži svoj prvi gol sezone, dodao je:”Uz veliki poraz u Bratislavi, Kuznja će svakako gristi i htjeti to što prije ostaviti iza sebe. Znamo da će izaći čvrsto, najjače što mogu. Znamo da će prvih desetak minuta biti najžešćih i moramo biti spremni odgovoriti na isti način. Kad prebrodimo početnu navalu siguran sam da će ostatak utakmice proći dobro.”

U dosadašnjim ogledima, njih ukupno četiri u zadnje dvije sezone, Medveščak je uzeo deset od mogućih 12 bodova. Oba susreta u Ledenoj dvorani završila su nakon ispucavanja kaznenih udaraca, dok su Medvjedi u Palači sporta Metallurg Novokuznjecka upisali dvije pobjede u regularnom dijelu.

Mark Katic skupljao je bodove u tri od četiri susreta s Kuznjom, jednom je asistirao, a dvaput pogađao mrežu, dok je Geoffrey Kinrade u svakom od prva tri susreta ove sezone osvojio po bod, od čega dva čine golovi u zadnje dvije utakmice.

Na zadnjem susretu u Ledenoj, u utakmici sa Sibirom iz Novosibirska, vratar Danny Taylornespretnim je okretom ozlijedio nogu te iz tog razloga tražio zamjenu. Nakon medicinskih pregleda i liječničkih konzultacija, igrač je stavljen na promatranje dok će se njegov zdravstveni status znati kroz nekoliko dana. Predviđa se određeni izostanak igrača s leda i propuštanje dijela treninga s momčadi.

Jedan od najmlađih igrača u Brlogu koji još čeka svoj prvi službeni izlazak na led Ledene dvorane,Adam Deutsch oduševljen je dosadašnjom atmosferom:”Znam da je dečkima veliki gušt igrati pred tako glasnom publikom. Navijači su izvrsni i nadam se da će doći i bodriti nas u što većem broju. Ponovno nas čeka zahtjevan susret.”

Navijači zagrebačkog Brloga će danas ponovno imati priliku izabrati HOKejaša utakmice i sa sobom kući ponijeti vrijednu uspomenu – plaketu s pakom koji je korišten tijekom susreta i potpisom odabranog igrača.

Ledena otvara svoja vrata u 18:00 sati. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, preko www.ticketsop.hr te na blagajni Doma sportova koja se također otvara u 18:00 sati.