Habsi pobijedili Ottawu...

12.10.15

HKL Medveščak - Mikko Kousa, prvak Liige priključuje se Brlogu i obrani Medvjeda...

 

 

Montreal – Ottawa 3:1

U Ottawi – 19.177

http://www.nhl.com/gamecenter/en/icetracker?id=2015020031

http://www.nhl.com/ice/standings.htm

 

Novo finsko pojačanje u obrani

Mikko Kousa, prvak Liige priključuje se Brlogu i obrani Medvjeda

Imajući na umu da je sezona duga, a ozljede u ovom sportu nažalost neminovne, sportski tim Medveščaka radi sve ne bi li momčad dobila na širini koja kvalitetno može izdržati sve nenadane situacije. Mikko Kousa, 27-godišnji Finac rodom iz Lahtija će tako pojačati obranu i postati najnoviji Medvjed, a Jesse Saarinen i Tuukka Mäntylä će u Brlogu koji broji 11 nacionalnosti dobiti pojačanje.

„Potpisali smo novog braniča, Finca Mikka Kousa. Danas stiže u Zagreb, a momčadi će se priključiti kada se vratimo s gostovanja. Mikko je izrazito talentiran ofenzivni branič, iznimnih klizačkih sposobnosti. Voli se priključiti prodorima te je jako dobar powerplayigrač. Drago mu je što se priključuje Medvjedima i što će svojim dopinosom pomoći napretku u pozitivnom smjeru“, izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Da jabuka ne pada daleko od stabla pokazuje i ovaj branič koji dolazi iz uspješne sportske obitelji (njegova sestra je igračica golfa, a otac je bio finski nogometni reprezentativac), a veći dio svoje karijere proveo je u Finskoj. 2007. bio je juniorski prvak Liige igrajući za Pelicanse, a godinu kasnije izabran je u All-Star momčad te na kraju regularne sezone imao najviše golova među svim braničima (15). U seniorskim vodama prvi puta ozbiljnije igra u sezoni 2008./09., a dvije godine kasnije mijenja sredinu te s HIFKom dolazi do naslova prvaka u koji ugrađuje 28 bodova kroz 69 utakmica.

Iduća promjena okruženja donosi prvo, kratkotrajno zadržavanje u KHL-u u momčadi Torpeda iz Nižnje Novgoroda, no nakon svega 19 utakmica put ga odvodi na kraj sezone u švedski MODO iz kojeg se vraća u Liigu gdje potpisuje za Jokerit. Jokerit iduće sezone ulazi u KHL, a Kousa ostaje u Liigi kao član Lukka u čijim redovima je imao jednu od najproduktivnijih sezona karijere s 36 skupljenih bodova, što je veliko postignuće za jednog braniča. Lukko je poražen u sedmoj utakmici polufinala doigravanja.

U obranu nacionalne vrste prvi puta je pozvan 2006. pod U18 selekciju, a dvije godine potom i na Svjetsko prvenstvo kategorije U20. Od 2011. standardno dobiva pozive u seniorsku vrstu.

Dojam o njegovom stilu igre te kako dolazi do pogodaka pogledajte u videu:

https://www.youtube.com/watch?v=msQU2Hq1CKQ