Specijalne momčadi presudile...

30.10.15

Lada je odvezla bodove iz Ledene…

 

 

Veliku humanitarnu akciju za podizanje svijesti o karcinomu dojke u suradnji s klupskim partnerom Podravkom, a za podršku Udruge Sve za Nju, zagrebački Medveščak obilježio je velikim finalom – igrajući večerašnji susret u ružičastim dresovima koji su od prvog podbacivanja paka ponuđeni na humanitarnoj aukciji. Medvjedi su susret odigrali s još jednim klubom KHL-a koji je na sličan način ove sezone pridao važnost borbi protiv raka, Ladom iz Toljatija.

Po drugi puta u dva tjedna hokejaši Medveščaka su se na sličan način nakon odbrojavanja vremena našli u rezultatskom minusu. Specijalne momčadi su u potpunosti presudile susret.

„Znali smo da Lada dolazi u pobjedničkom nizu i da će u Ledenoj izaći spremna boriti se za bodove. Specijalne momčadi su presudile utakmicu, Ladin powerplay je bio odličan, kao ipenalty kill. Previše nepotrebnih i neželjenih isključenja koštalo nas je golova, a nismo znali iskoristiti svoje prilike koje su odmah potom uslijedile“, proanalizirao je susret glavni trener MedvjedaGordie Dwyer.

Unatoč prikazanom velikom trudu od strane domaćina, prvi pogodak odredio je smjer utakmice: „Mi smo ili momčad koja jako krene u susret i prva postigne pogodak ili nam rano primljeni gol definira susret. Smatram da se kod velikog broja momčadi prvi pogodak pokazuje kao ključan. Znamo koliko su svi susreti tijesni i koliko je izjednačena liga, koliko je zapravo malo onih pravih prilika tijekom susreta zbog defenzivnog načina igre, tako da je taj prvi pogodak uvijek veliki.”

Manjak discipline pružio je gostima u nekoliko navrata priliku za preuzimanje susreta: „Ovo je bila jedna od onih utakmica u kojoj si nismo olakšali posao i u kojoj nismo izašli na led dovoljno spremni. Znali smo da nas čeka jedna od težih utakmica, no manjak discipline i posvemašnji izostanak realizacije doveo nas je do poraza. Na primjer, kada smo smanjili rezultat na 1:3 osjetilo se da se moment valja na našu stranu, no pružili smo im priliku u povratak utakmice na njihov mlin time što su nam dvojica igrača završila na klupi za kažnjene. Na kraju svega, oni su znali iskoristiti svoje prilike.”

Van leda obilježavala se velika akcija Udruge Sve za Nju kojoj je doprinijela Podravka svojim posebno osmišljenim ružičastim muffinima i toplim čajevima u kojima su igrači i navijači uživali u pauzama između trećina. Podizanju ružičastog ugođaja ove vrijedne akcije priključila se i Croata koja je donirala ružičaste kravate koje su nosili svi treneri.

Uključi se, pobijedimo rak zajedno!

Večerašnja ružičasta utakmica u potpunosti je posvećena borbi protiv karcinoma dojke

Kada sudac danas u 18:30 sati u Ledenoj dvorani podbaci prvi pak za početak susreta između Medveščaka i Lade iz Toljatija, ružičasti dresovi koji će drugu godinu zaredom zavladati Brlogom označavat će još jednu borbu u kojoj Medvjedi ove godine ponovno sudjeluju.

„Velika je stvar da ovakve akcije nastavljaju živjeti. Naravno, svjesni smo broja ljudi koji nas svakodnevno prate i do kojeg možemo doprijeti svojim porukama. Baš zbog toga je važno da se uključimo u akcije ovog tipa. Ovo je zaista mnogo više od pojavljivanja na ledu u ružičastom dresu te ukoliko ova naša kampanja potakne jednu osobu na preventivni pregled, bit ćemo zadovoljni“ – izjavio je Nathan Perkovich kojemu ovo nije prvi put da nosi ružičasti dres Medveščaka.

U suradnji s klupskim partnerom Podravkom i sve za pomoć i podršku Udruge žena oboljelih od raka dojke „Sve za Nju“, pozivamo sve navijače da još jednom pokažu svoje veliko srce i uključe se u humanitarnu licitaciju dresova i potpisanih ružičastih pakova na web stranici www.aukcije.hr, koja će započeti danas sa sučevim zviždukom, točno u 18:30 sati i trajati do ponedjeljka, 2. studenoga u 20 sati.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://video.khl.ru/quotes/319367

Medvjedi završavaju najduži domaći niz ove sezone u nedjelju, 1. studenog utakmicom sa Slovanom iz Bratislave koje započinje u 17:30 sati u Domu sportova.

Ulaznice su dostupne  na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, preko internetske prodaje nawww.ticketshop.hr te na blagajni Doma sportova koja se otvara u 18:00 sati.

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB – HK LADA TOLJATI 1:4 (0:1;1:2;0:1)

KHL, Ledena dvorana Doma sportova, Zagreb, Gledatelja - 5636

STRIJELCI:

02:41 0-1 Vorobjov (Boljšakov, Belousov) PP1

29:14 0-2 Zatovič (Gurkin) PP1

35:02 1-2 Jämtin (Bjorkstrand)

37:01 1-3 Krisanov (Belousov) PP2

47:05 1-4 Šenfeljd EN

UDARCI NA VRATA: 25 - 21

ISKLJUČENJA: 28 min – 16 min

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Taylor, Krošelj, Kinrade, Genoway, Deutsch, Parlett, Larkin, Giliati, Kousa, Glumac, Brule, Jämtin, Bolduc, Bjorkstrand, Gysbers, Smolenak, Perkovich, Saarinen, Mertl, Katic, Kvapil

HK LADA TOLJATI: Masaljskis, Kasutin, Vorobjev, Komarov, Šenfeljd, Gurkin, Viklund, Belousov, Valujskij, Krisanov, Streljčov A., Zatovič, Putilov, Streljčov V., Mastrjukov, Boljšakov, Volgin, Bočarov, Romanov, Mokšančev, Gurjanov

Registracija “Zapad”

1

 Локомотив

28

18

7

59

2

 Йокерит

25

15

9

46

3

 ЦСКА

26

16

7

54

4

 Торпедо

27

12

7

48

5

 Витязь

27

10

10

43

6

 Динамо Мск

26

11

10

41

7

 СКА

27

11

12

39

8

 Медвешчак

28

9

10

39

9

 ХК Сочи

26

10

10

38

10

 Слован

28

8

12

37

11

 Спартак

26

9

11

36

12

 Динамо Мн

26

9

11

35

13

 Северсталь

25

8

12

33

14

 Динамо Р

26

7

11

32

http://www.khl.ru/standings/