Veliki radnik Mertl obnovio vjernost Medvjedima...

20.06.16

Drugi najefikasniji napadač prošle sezone vraća se u Brlog...

U zagrebački Brlog vraća se jedan od stupova momčadi prošle sezone, veliki radnik koji je kroz svaki nastup davao sve od sebe i bio voljan iz dana u dan odraditi sve one male stvari koje ostaju gotovo neprimijećene. Dres Medvjeda i iduće sezone u KHL-u će nositi češki centar, Tomaš Mertl.

Mertl je doveden u Medveščak prošloga ljeta iz češke Extralige u kojoj je te sezone bio najefikasniji igrač momčadi HK Mountfield Hradec Kralove te treći najefikasniji igrač lige. Bio je to njegov prvi odlazak izvan Češke, a Medveščak je postao treći klub s kojim je u profesionalnoj karijeri sklopio ugovor. Prije Mountfielda deset godina proveo je u svom matičnom klubu iz rodnoga grada, Češkim Budejovicama. 

Da će njegov doprinos momčadi biti veliki, dao je naslutiti već u prvoj utakmici u kojoj se uz Toma Zanoškog upisao u strijelce. Još deset pogodaka i 21 asistenciju zaradit će u iduće 54 utakmice za zagrebačku momčad, a kada su nade Medvjeda u doigravanje postale nedohvatljive, otišao je nazad u Češku uz obećanje da će se iduće sezone vratiti u Brlog. 

Povratkom u Mountfield nastavio je produktivnost sa šest bodova u devet susreta regularnog dijela sezone te tri asistencije u četvrtfinalu doigravanja. Kada je sezona završena održao je svoje obećanje. 

„Sretni smo i uzbuđeni što nam se Tomaš vraća u momčad kako smo i najavili, drago nam je što mu se svidjelo ovdje i što se odlučio vratiti. Prošle sezone je imao jaku važnu ulogu i ne sumnjam da će se i ove odlično uklopiti. On donosi puno energije u igru i njegov je učinak vidljiv na obje strane leda“, izjavio je prilikom objave transfera Aaron Fox, sportski direktor Medveščaka.

Odgovornošću u igri kojom je pokazao da se može nositi sa svakom situacijom te sposobnošću razigravanja igrača oko sebe, o čemu svjedoči i prvo mjesto po broju asistencija (21), češki centar ubrajao se u nositelje igre te će nedvojbeno svoju ulogu ponoviti i iduće sezone.

http://www.medvescak.com/