I Glumac ostaje u Brlogu...

05.07.16

Mike Glumac odigrat će s Medvjedima i svoju četvrtu sezonu KHL-a.... Patrick Bjorkstrand dobio je pozivnicu sudjelovati na Razvojnom kampu Kingsa

Mike Glumac, prošlosezonski kapetan momčadi Medveščaka, ostaje član momčadi i u idućoj sezoni. Kanađanin hrvatskih korijena, koji Zagreb doživljava kao drugi dom, nastavit će nositi broj 16 u Ledenoj dvorani.

„Mike ostaje u momčadi kao ključan igrač i vođa. U situacijama s igračem manje uvijek je prvi na ledu, a pridonosi i u napadu. U svlačionici je njegova uloga velika i puno znači za kemiju u momčadi“, izjavio je Aaron Fox, sportski direktor Medveščaka prilikom objave ostanka Glumca u Medveščaku.

Glumcu je prošle sezone povjerena uloga kapetana momčadi koju je besprijekorno obavljao vodeći primjerom na i van leda - neupitnim zalaganjem, konstantnim radom i odgovornošću u igri te uvijek spreman podići atmosferu.

Glumcu će ovo biti četvrta sezona u Medveščaku i u KHL-u. U protekle tri je upisao 155 nastupa (4 u doigravanju), 20 golova i sedam asistencija. Na posljednja dva Svjetska prvenstva Divizije I Grupe B ponosno je nosio dres Hrvatske, a na zadnjem, u travnju ove godine u Zagrebu je bio najbolji strijelac sa četiri pogotka.

http://video.khl.ru/quotes/316439

 

Kakva čast - Bjorkstrand na kampu LA Kingsa

Patrick Bjorkstrand dobio je pozivnicu sudjelovati na Razvojnom kampu Kingsa

Ovoga ponedjeljka započeo je Razvojni kamp NHL kluba Los Angeles Kingsa, a na njemu se putem pozivnice našao i miljenik Medveščakovih navijača, Patrick Bjorkstrand.

„Patrick je pozvan na Razvojni kamp LA Kingsa i prihvatili smo to kao odličnu prilika za njega. Sretni smo što je jedan Medveščakov igrač  dobio ovakvu priliku i vjerujemo da će mu pomoći u daljnjem razvoju kao igrača“, izjavio je sportski direktor Medveščaka, Aaron Fox i pojasnio Bjorkstrandov status u Medveščaku:

„Patrick je još uvijek igrač Medveščaka s otvorenom opcijom do 15.07.2016. Naime, ukoliko mu se do tog datuma ne ponudi NHL ugovor, Patrick će se vratiti u Zagreb i odigrati svoju četvrtu sezonu u Medveščaku. Ukoliko pak dobije NHL ponudu, tu nema dvojbe – to je nevjerojatna prilika za nekoga iz našeg kluba, i ostaje u Americi.“

Bjorkstrand je kao 21-godišnjak došao u Medveščak u ljeto 2013. godine kada su se Medvjedi priključili KHL-u. Kroz tri sezone imali smo priliku iz prve ruke gledati kako se ovaj danski napadač razvija i napreduje kao igrač te uživati, ne samo u brzini kojom se kreće na ledu, već kojom i vidi igru i zna preduhitriti poteze.

„Igranje u Medveščaku mi je izvanredno puno pomoglo za razvoj. Došao sam u klub kada sam imao 21 godinu, a sada imam 24. Naučio sam i napredovao jako puno u to vrijeme - radeći s trenerima i odličnim igračima u klubu mi je pomoglo da budem bolji hokejaš“, rekao je Bjorkstrand prilikom odlaska u kamp te se o njemu samom nadovezao:

 „Ovaj kamp je namijenjen prije svega svladavanju i primjenjivanju osnova sustava i filozofija LA Kingsa.“

Kao svoju prednost vidi iskustvo sakupljeno u KHL-u.

„Velika je prednost to što sam imao priliku igrati u KHL-u. U njoj moraš igrati pametno. Puno je taktike i jako puno vještine među igračima. Igrao sam protiv nekih od najboljih igrača lige i to mi je pomoglo da dođem gdje sam danas“, zaključio je Bjorkstrand koji nas je sve očarao svojom jednostavnošću i iskrenošću na i van leda te mu želimo da maksimalno iskoristi ovu priliku.