Smith pojačava obranu, a Giroux napad... (foto)

18.07.16

Obrana Medvjeda jača je za osvajača Calderovog kupa s NHL iskustvom, dok napad pojačava provjereni strijelac i osvajač naslova...

Kockice momčadi Medveščaka sjedaju na svoje mjesto. Od danas momčad je bogatija za dvojicu igrača sjevernoameričkog porijekla koji su osvajali Calderov kup i imaju NHL iskustva. Jedan će biti pojačanje u obrani, dok je drugi provjereni strijelac na europskom i sjevernoameričkom ledu.

Kanadsko krilo, Alexandre Giroux, priključuje se Medvjedima nakon tri sezone provedene u švicarskom HC Ambri-Piotta u kojem je kroz 167 utakmica upisao 77 pogotka i 56 asistencija.

„Alex je pravi strijelac koji već dugo to dokazuje na visokom nivou. Jako je opasan igrač u napadačkoj trećini i smatramo da će se odlično uklopiti u sastav“, izjavio je Aaron Fox, sportski direktor Medveščaka.

Za ovog iskusnog golgetera koji je u AHL-u imao prosjek od 0.91 bod po utakmici, dvostrukog osvajača Calderovog kupa s Hershey Bearsima (u dvije sezone u nizu), ovo će biti druga sezona u KHL-u. Svoju prvu je odradio s Dinamo Rigom, u prvoj sezoni van Sjeverne Amerike, 2012./13. Tijekom godina u AHL-u u nekoliko navrata je pozvan u NHL u kojem je odigrao 48 utakmica (12 bodova).

Kao dio Team Canade triput je nastupao na Spenglerovom kupu, a prošle sezone je u osvajanjeu kupa sudjelovao s dva pogotka.

Youtube - https://www.youtube.com/watch?v=2fYq99z12AU

 

U obranu pak iz Springfield Falconsa dolazi Derek Smith kome će ovo biti prva sezona u KHL-u i druga na europskom ledu.

„Derek je branič s puno vještine koji dobro igra na obje strane leda. Ima iskustva igranja u NHL-u, u obranu će donijeti kvalitete vođe i može biti naš ključan igrač u igri s igračem više. Očekujemo da će imati veliku ulogu u našoj momčadi i provoditi veći broj minuta na ledu“, izjavio je o novom braniču Fox.

Smith je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s Ottawa Senatorsima 2007. godine te je dvije pune sezone proveo u njhovoj AHL filijali. Dvije sezone potom debitirao je u NHL-u, a s Binghamton Senatorsima osvojio je Calderov u svojoj posljednjoj sezoni u organizaciji Senatorsa te prešao u Calgary Flamese. Kroz tri sezone odigrao je 83 NHL utakmice, postigao dva pogotka i 13 asistencija.

U svojoj jedinoj sezoni van Sjeverne Amerike, Smith je nastupao za ciriški ZSC Lions. Prošle sezone je u Falconsima odigrao 28 utakmica i upisao 19 bodova.

Youtube - https://www.youtube.com/watch?v=iCaqTEWZMTw

 

Trener s hokejskim pedigreom priključio se Medvjedima

Novi pomoćni trener Medveščaka Connor Cameron dolazi iz Charlottetown Islandersa

Glavni trener Medveščaka, Gordie Dwyer u KHL sezoni 2016./2017. imat će uz sebe na klupi još jedno poznato lice. Nakon godinu dana ponovno će udružiti snage s 31-godišnjim Kanađaninom koji mu je dvije godine bio pomoćni trener u Charlottetown Islandersima, Connorom Cameronom.

„Connor je mladi profesionalac s jako puno volje i entuzijazma. Trenira s velikim naglaskom na detaljima i ima izvanrednu radnu etiku. Bit će odličan dodatak našem trenerskom timu“, izjavio je o novom-starom kolegi glavni trener Dwyer.

Veliko hokejsko zaleđe je iza novog člana trenerskog tima Medvjeda kojmu će ovo biti šesta sezona na poziciji pomoćnog trenera. Aktivni hokejaš u juniorskim danima, Cameron je odrastao u svijetu hokeja zahvaljujući svom ocu od koga je iz prve ruke imao priliku učiti o svim zahtjevima budućeg zanimanja.

Naime, Connorov otac, Dave Cameron, bivši je hokejaš koji je dio igrače karijere preoveo u NHL-u, točnije u New Jersey Devilsima da bi sa završetkom karijere prešao na drugu stranu klupe i postao uspješan trener. Posljednjih pet godina Dave radi u NHL-u, a nakon dvije sezone na čelu Ottawa Senatorsa, danas je pomoćni trener Calgary Flamesa. U bogatoj trenerskoj karijeri osvajao je odličja i s kanadskom juniorskom i seniorskom reprezentacijom.

Za očekivati je kako će njegovom sinu Connoru bogato očevo iskustvo biti od pomoći u radu s Medvjedima, koliko i vlastito, a imati uhodani trenerski tandem će biti veliki plus za Medveščak.

U sportskom timu ostaje Dylan Beston, a na mjesto trenera vratara dolazi Alex Westlund.