Medvjedi dočekuju Crvenu armiju...

04.10.16

Najbolja momčad lige gostuje u Ledenoj danas s početkom u 19 sati (SK1)...

Nakon izvanredne utakmice protiv najskuplje momčadi lige i treće pobjede u nizu, zagrebački Medvjedi sutra dočekuju instituciju ruskog hokeja i vodeću momčad lige, CSKA iz Moskve.

„Veselimo se još jednoj utakmici protiv TOP momčadi. Obožavamo te utakmice, damo sve od sebe i atmosfera u dvorani je uvijek odlična“, kratko je prokomentirao Edwin Hedberg.

Ovo će biti četvrto gostovanje najtrofejnije ruske momčadi u Zagrebu, a iz prva tri susreta Medvjedi imaju dvije pobjede. Sutra CSKA dolazi nakon pobjede u produžetku u Bratislavi.

„CSKA sigurno neće doći s 'lako ćemo' mentalitetom sada kada smo pobijedili SKA. Moramo se pripremiti kao za zadnju utakmicu i biti spremni igrati punih 60 minuta“, izjavio je branič Medvjeda, Goran Bezina.

Pobjede, ali i broj realiziranih prilika u posljednja tri susreta te držanje plana igre svakako daju razlog za optimizam. U posljednjih pet utakmica Jakub Krejčik se četiri puta upisao u asistente, a Gilbert Brule triput zatresao mrežu.

„Nakon pobjede nad SKA svi smo bili euforični, ali znamo da se u KHL-u utakmice brzo redaju. U potpunosti smo okrenuti prema CSKA, fokusirani isključivo na njih jer jako dobro znamo tko su i što mogu. Ponovno ćemo igrati protiv jedne od najboljih momčadi lige i moramo biti u najboljem izdanju“, rekao je o sutrašnjoj utakmici glavni trener Medveščaka,Gordie Dwyer.

Momčad Dmitrija Kvartalnova ponešto se promijenila ovoga ljeta i mnogi su se pitali kako će prošlogodišnji sudionici Finala nadoknaditi odlazak Aleksandera Radulova iz napada i Nikite Zajceva iz obrane. No, ako je početak sezone ikakav indikator, momčad koja je zaredala deset pobjeda u nizu ne djeluje oštećeno.

Novi igrač Aleksander Popov najefikasniji je napadač (5+5), a slijede ga Dmitrij Kugrišev (5+4) iKirill Petrov (5+4). Još veća opasnost prijeti iz obrane u kojoj Igor Ožiganov ima devet asistencija i tri gola, a Bogdan Kiselevič gol i 10 asistencija. Svoj doprinos, osim u obrani, daje u napadu i kapetan Denis Denisov (4+5).

Vrata moskovske momčadi najčešće čuva Ilja Sorkin, jedan od najboljih vratara lige. Uz postotak obrana od 95.5%, prima prosječno 0.93 pogotka po utakmici.

U usporedbi specijalnih timova, CSKA drži poveću prednost u igri s igračem više (26.1% : 16.7%), dok je u igri s igračem manje blaga prednost na strani domaćina (86.4% : 82.5%).

Sutra u zagrebački Brlog stiže momčad koja ove sezone iz tek dva susreta nije uzela barem bod. Na papiru tek neznatno slabiji nego što je bio prošle sezone, ovaj ruski velikan garantira još jednu hokejsku poslasticu, a odlične igre Medvjeda pravi spektakl.

Prošle godine Brlog je gorio nakon pobjede u produžetku.

http://video.khl.ru/quotes/322779

Susret započinje u 19 sati, a prijenos je najavljen na kanalu Sport Klub 1. 

http://www.khl.ru/

http://www.automototrend.com.hr/index.php