Giroux: Borili smo se do kraja...

04.10.16

CSKA je po drugi puta odnio pobjedu iz Ledene dvorane (2:5)...

Moskovski CSKA gostovao je kao treća od četiri momčadi ovog domaćeg niza u Domu sportova i nakon 60 minuta velike borbe po drugi puta je uzeo sva tri boda iz Brloga. Težak, brz i fizički zahtjevan susret imao je sve elemente prave hokejske utakmice u kojoj su obje momčadi dale sve svoje najbolje.

„CSKA je jedna od najboljih momčadi lige i igraju stilom koji je jako sličan našem - vole igrati na tijelo, vole držati pak i igraju s gola na gol. Isključenje Dannyja Taylora je bilo prijelomni trenutak utakmice. Nakon toga su postigli dva brza pogotka i nama je postalo jako teško loviti zaostatak. Borili smo se do kraja, ali CSKA je bio bolja momčad i bilo je jasno zašto su prva momčad lige“, komentirao je nakon susreta glavni trener Medveščaka,Gordie Dwyer.

U prvoj trećini Medvjedi su se držali svoje igre i izvrsno parirali trenutno vodećoj momčadi lige, a na prvi odmor se otišlo s netaknutim mrežama. U drugoj pak, osim četiri pogotka - tri u mreži Medvjeda i jednoga u mreži gostiju – dogodilo se i isključenje vratara Dannyja Taylora koje su slijedila dva brza pogotka Rusa.

Zaslužan za jedina dva paka koja su prošla iza leđa Viktora Fastha bio je Alexandre Giroux – jednoga na sredini druge trećine, a drugog početkom posljednje; a oba su bila u igri s igračem više.

„Radije bih da smo pobijedili, a da ja nisam postigao golove. Igrali smo izjednačeno s njima do onog dijela u drugoj trećini kada su postigli brza dva pogotka. Tada smo postali nedisciplinirani i to je presudilo susret.  Moramo uzeti pozitivne stvari i nastaviti dalje. Teško je pobijediti kada stalo igraš s igračem manje, bilo je i par tučnjava što je pokazalo pravi hokejski mentalitet, ali najvažnije je da smo se borili do kraja“, izjavio je dvostruki strijelac Medvjeda.

Posljednja trećina protekla je u festivalu isključenja s obje strane, a sva tri pogotka postignuta su unutar tri minute. Kako je vrijeme odmicalo, emocije su bile na sve višoj razini pa su navijači Ledene dvorane još jednom svjedočili bacanju rukavica.

 „Trebamo se smiriti, kada smo koncentrirani i smireni dobivali smo utakmice. Kada ovakvoj momčadi daš priliku da ima igrača više… to trebamo suzbiti“, zaključio je branič Medvjeda Goran Bezina.

Unatoč velikoj borbi do samoga kraja, Medvjedi nisu došli do smanjenja rezultata.

Igračem utakmice proglašen je Alexandre Giroux.

Ovaj domaći niz Medvjedi nastavljaju u subotu, 8. listopada kada u Ledenoj dvorani ugošćuju Sjeverstalj iz Čerepovca. Utakmica počinje u 17 sati,

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: CSKA MOSKVA 2:5 (0:0;1:3;1:2)

KHL, Ledena dvorana Doma sportova, Zagreb. Gledatalja – 5.020

STRIJELCI:

24:16 0-1 Da Costa (Aleksejev)

29:58 0-2 Muršak (Petrov) SH1

33:44 1-2 Gioux (Bolduc, Genoway) PP1

34:46 1-3 Petrov (Ničuškin)

42:53 1-4 Petrov (Da Costa) PP1

44:48 1-5 Ničuškin (Petrov, Kiseljevič) PP1

45:42 2-5 Giroux (Mertl, Katic) PP1

UDARCI NA VRATA: 18 - 38

ISKLJUČENJA: 73 min - 55 min

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Taylor, Hovinen, Genoway, Giroux, Glumac, Brule, Hedberg, Larkin, Krejčik, Bolduc, Bezina, Perkovich, Morrisonn, Mertl, McMillan, Katic, Pare, Arkalov

CSKA MOSKVA: Fasth, Sorokin, Čmihov, Denisov, Telegin, Andronov, Kugrišev, Košeljev, Žarkov, Enlund, Petrov, Naumenkov, Muršak, Scott, Ničuškin, Aleksejev, Kiseljevič, Stoljarov, Da Costa, Kvartaljnov, Pivcakin, Ožiganov

Golovi - http://text.khl.ru/text/49753.html

 

http://www.khl.ru/

http://www.automototrend.com.hr/index.php

Na svojoj prvoj utakmici u (ružičastom) listopadu zagrebački Medvjedi prodajom ekskluzivnih ružičastih pakova započeli prikupljanje donacije za borbu protiv raka dojke,,,

Pravi hokejski spektakl sinoć u Ledenoj dvorani Doma sportova upotpunila je i 'ružičasta' humanitarna akcija u kojoj su hokejaši Medveščaka i njihovi navijači još jednom pokazali veliko srce i prepoznali borbu koju treba podržati.

Naime, osim što su podržali borbu hokejaša Medveščaka za bodove protiv moćnog SKA iz Sankt-Peterburga, navijači su se uključili i u borbu protiv raka dojke i započeli obilježavanje Ružičastog listopada u zagrebačkom Brlogu. Medvjedi već tradicionalno skreću pažnju na važnost brige za zdravlje koje je uvijek na prvom mjestu, a da su djela važnija od riječi, pokazuju i ove sezone.

Ružičasti listopad u brlogu zagrebačkih Medvjeda započeo je u suradnji sa skupinom navijača Sektor Bavaria iz Münchena koji su za ovu akciju donirali 100 ružičastih pakova, a prodajom koji su zatim prikupljene donacije za rad Udruga koje provode kampanje i aktivnosti s ciljem prevencije i borbe protiv raka dojke.

„Zahvaljujemo klubu koji već drugu godinu za redom podržava ovu našu akciju, a ponajviše hvala svima onima koji ovo prepoznaju i svojim donacijama i kupnjom paka nekome bar na trenutak vrate osmijeh na lice“, izjavio je voditelj navijačke skupine Sektora ,,Bavaria” iz München, Pavo Šukan.

Zagrebački Medvjedi već nekoliko sezona uspješno, zajedno sa svojim navijačima, provode kampanju Ružičasti listopad. Cilj kampanje je ukazati na brigu za vlastito zdravlje koja, kako kažu Medvjedi 'ne počinje niti ne završava s listopadom već traje svih 365 dana u godini'.

Do sada su hokejaši Medveščaka u suradnji sa svojim navijačima i sponzorima prikupili te brojnim Udrugama i organizacijama donirali gotovo pola milijuna kuna za prevenciju zloćudnih bolesti noseći ružičaste vezice na klizaljkama, mijenjajući boju svog tradicionalno plavog dresa u ružičastu, organizirajući brojna humanitarna druženja, humanitarne licitacije dresova i hokejaških rekvizita i slično.