Genoway: Moramo vjerovati sami sebi...

17.10.16

Danas od 19 sati Medvjedi dočekuju kazanjski Ak Bars (SK2)

Medvjedi se vraćaju u svoj Brlog te će u idućih tjedan dana nastaviti obilježavati Ružičasti listopad i ugostiti tri jake momčadi Istoka. Posljednje domaće utakmice u listopadu otvorit će gostovanje trenutno četvrte momčadi KHL-a, momčadi koja već osam utakmica ne zna za poraz i u subotu je zasjela na čelo Istočne konferencije.

„Ak Bars je trenutno jedna od najuspješnijih momčadi KHL-a, upisali su pobjede u 10 od posljednjih 11 susreta. U odnosu na našu prvu utakmicu s njima, napravili su par promjena u sastavu. No, bez obzira na to, znamo da su izrazito jaki u napadu, imaju solidnu obranu i dobre vratare“, ukratko je predstavio sutrašnjeg protivnika, Ak Bars iz Kazanja, glavni trener Medvjeda, Gordie Dwyer.

Hokejaši Medveščaka su se vratili s kratke turneje po okolici Moskve gdje su, unatoč dobrim igrama, bodovi izostali.

„Vratili smo se doma, a tu su utakmice uvijek drugačije. Igrali smo dobro u zadnje vrijeme, ali ne pobjeđujemo. Moramo se vratiti na pobjedničke staze. Moramo prestati propitkivati svoje zalaganje i samo izaći na led i dati sve od sebe“, izjavio je dan prije utakmice najefikasniji napadač domaćina, Colby Genoway.

O tome kako dobiti na dosljednosti u napadu, Genoway je rekao: „Nema magičnih rješenja. Moramo nastaviti raditi, izgraditi samopouzdanje i držati se toga. Zasad se čini da ako rano u utakmici postignemo gol, drugi ga slijede; a ako ne uspijemo, onda se do kraja mučimo. Stvar je u glavi. Znamo da vještine imamo, samo moramo vjerovati sami sebi i jedni drugima.“

Momčadi su se danas priključili novi vratar, Drew MacIntyre i napadač Lucas Lessio. „Obojica su pravi profesionalci i sretni smo što su nam se priključili. Drew će svojim iskustvom pridonijeti jačanju vratarske pozicije, a Lucas voli igrati brzo i ne boji se igre na tijelo što se taman uklapa u naš sustav. Očekujem da će obojica sutra biti u sastavu“, prokomentirao je trener Dwyer i o sutrašnjim očekivanjima dodao:

„Bit će to pravi izazov za nas i drago nam je da se vraćamo u Ledenu dvoranu. Moramo nastaviti graditi igru na trudu posljednje utakmice.“

Ovo će biti drugi susret Snježnih leoparda i Medvjeda ove sezone. U Kazanju na početku sezone je Medveščak po prvi puta u četiri gostovanja upisao pobjedu u TatNeft areni.

U odnosu na prvu utakmicu, Ak Bars u svojim redovima ima nove braniče: Stefana Elliotta iMichala Jordana te napadača Nikitu Čerepanova. Na popisu ozlijeđenih su bekovski par Rafael Batiršin  Albert Jarullin te napadač Jiri Sekač.

Najveća prijetnja po protivnička vrata su branič Vasilij Tokranov (2+10) te napadači Justin Azevedo(8+10) i Vladimir Tkačjov (6+8). Kapetan Aleksandr Svitov nalazi se u vrhu strijelaca u momčadi sa 7 golova i 4 asistencije.

Vrata kazanjske momčadi najčešće čuva Emil Garipov, dok je u posljednje dvije utakmice sve udarce zaustavio Stanislav Galimov.

Očekuje nas čvrst susret u kojem momčad sa šestim najboljim timom za igru s igračem manje lige dočekuje momčad sa četvrtim najuspješnijim timom za igru s igračem više. Ovo će biti treće gostovanje Ak Barsa u Zagrebu, a u prva dva bodovi su podijeljeni.

http://www.automototrend.com.hr/index.php

http://www.medvescak.com/

http://www.khl.ru/