Lada za kraj listopada u Brlogu...

22.10.16

Sutra od 17 sati Medvjedi ugošćuju momčad Lade iz Toljatija...

Dobre igre zagrebačkih Medvjeda konačno su rezultirale s par pobjeda u nizu. Na domaćem ledu pred svojim navijačima odličnu prošlu domaću seriju nastavili su i u prve dvije utakmice ove serije s momčadima Istoka. Jaki Ak Bars, a potom i nezgodni Neftehimik poraženi su velikim timskim trudom.

„Igrali smo dobro u posljednje vrijeme, a pobjede i bodovi naravno djeluju pozitivno na kompletno stanje momčadi. Pokazali smo da možemo igrati i pobijediti i protiv najjačih momčadi. Nadam se da smo dosegli razinu dosljednosti što se naše igre tiče. Time mislim da protiv svakoga igramo na isti način i s istim trudom i zalaganjem. Svaka utakmica je važna i svaki bod se broji“, izjavio je na početku najave najbolji asistent među braničima Medveščaka Jakub Krejčik.

Za kraj serije ostala je momčad Lade iz Toljatija koja je i prošle godine zaključila listopad u Brlogu, a iz ukupno dva posjeta Ledenoj dvorani ima pobjedu i poraz. Medvjedima je Lada dobro poznata jer su sezonu započeli utakmicom u njihovoj Lada areni gdje su po prvi puta upisali pobjedu.

 „S Ladom smo već igrali, u prvoj utakmici sezone pa će nam utoliko biti lakše. Znamo kako žele igrati i kako reagiraju na ledu. Veselimo se utakmici pred našim navijačima i nadamo se novim bodovima“, rekao je Krejčik o očekivanjima pred utakmicu.

Od te prve utakmice za oba kluba, momčad iz Samarske oblasti imala je uspjeh sličan zagrebačkoj. Nalaze se na desetom mjestu Istoka s 29 bodova skupljenih u 22 utakmice. S gol razlikom koja je jednaka nuli (58-58) i pobjedom više, u ligaškom poretku nalaze se dva mjesta iznad Medveščaka.

Nakon što su se borili s ozljedama, momčad Medvjeda je napokon manje-više zdrava. „Vratili su nam se igrači nakon ozljeda i kada smo u punom sastavu imamo više opcija, i sve bolje izgledamo na ledu. U obrani smo dobili na stabilnosti, ponovno smo se naučili jedni na druge, a nesumnjivo ćemo napredovati. Došli smo i do par pobjeda i sve odmah bolje djeluje“, smatra Krejčik.

A na vrata je stigao novi vratar, Drew MacIntyre koji je u zadnjem susretu upisao prvi nastup i pobjedu. Nakon što je nahvalio obranu ispred sebe nakon utakmice, Krejčik je uzvratio na sličan način: „Drew je imao izvanrednu prvu utakmicu i svima nam je jako drago zbog njega jer je pokazao što može. Na ledu smo bez problema komunicirali.“

Pravi test za novog vratara stići će sutra u vidu Nikite Filatova (7+10), Antona Šenfeljda (4+11) iGeorgija Belousova (6+8). Iz obrane prijete Jefim Gurkin (1+6), Taylor Aronson (0+7) i Kristaps Sotnieks (2+3).

Udarne igle Medvjeda, Colbyja Genowaya (5+8), Alexandrea Girouxa (10+2) i Francisa Parea(3+9) pokušat će zaustaviti Ilja Ježov koji ove sezone ima već 21 upisan start. Prosječno prima 2.45 gola po utakmici s postotkom obrana od 92%.

U usporedbi specijalnih momčadi, Ladin tim za igru s igračem više je u samom vrhu lige (25.3% uspješnosti), dok se tim za igru s igračem manje nalazi u donjem dijelu tablice. Situacija je gotovo obrnuta s Medveščakovim specijalnim timovima – onaj za igru s igračem manje je u samom vrhu lige (85.1% uspješnosti), dok je tim za igru s igračem više pri sredini tablice (18.1% uspješnosti).

Lada u Brlog dolazi s dva poraza u nizu. S istim rezultatom (3:2) od njih su bili bolji Admiral i Slovan. Žara borbe i volje za dokazivanjem sigurno neće nedostajati. Susret započinje u 17 sati.

http://www.khl.ru/

http://www.medvescak.com/khl

 

http://www.automototrend.com.hr/index.php