Uz jaku završnicu Medvjedi ostali bez bodova...

31.10.16

Sjeverstalj je s uvjerljive dvije trećine upisao visoku pobjedu (7:3)...

Lošiji start Medvjeda, dobro raspoložen Jakub Kovar i u velikom dijelu utakmice dominantna igra domaćina Ledene palače u Čerepovcu, doveli su do velike rezultatske prednosti za Sjeverstalj na kraju druge trećine. Iako su gosti u posljednju ušli spremniji i na momente, ne samo parirali, već i vodili igru, pobjednik večeri nije doveden u pitanje.

„Sjeverstalju čestitam na tri boda. Za našu drugu međusobnu utakmicu, znali smo da će Sjeverstalj biti na najvišoj razini. Nažalost, nismo uspjeli uzvratiti njihovoj realizaciji i intenzitetu kojim su od početka igrali. Imali su jaki start  i brzo došli u vodstvo. Nemamo izgovora, domaćini su bili bolja momčad“, izjavio je nakon susreta glavni trener Medveščaka, Gordie Dwyer.

Drew McIntyre započeo je susret na golu Zagrepčana, a prvi pak prošao ga je na samom kraju igre s igračem manje u četvrtoj minuti dok je Alexandre Bolduc sjedio na klupi za kažnjene. Domaćini su iskoristili inerciju i stalnim napadima ubrzo došli i do udvostručenja vodstva. Medvjedi su imali nekoliko situacija s igračem više do kraja prvih 20 minuta, no kada su uspjeli stvoriti prave prilike, Kovar je bio na mjestu.

Slični scenarij, uz nešto više drame, ponovio se i u drugoj trećini. Domaćini su držali pritisak i tjerali Medvjede na pogreške, a do trećeg pogotka Sjeverstalj opet dolazi u igri s igračem više te nedugo potom i do četvrtog nakon kojeg je Sergej Gajdučenko stao na vrata. U drugoj minuti kako je stao na led, propustio je obraniti pak, a minutu potom gotovo po cijelom ledu bacaju se rukavice što je rezultiralo s dodatne 53 kaznene minute.

Dobru igru Medvjedi su prikazali u posljednjoj trećini i to se odmah odrazilo i na semaforu. Colby Genoway je sve započeo, a nakon njega Lucas Lessio je pospremio odbijeni pak za Medveščakov 500. pogodak u KHL-u. Par sekundi potom Edwin Hedberg je u odličnom prodoru matirao Kovara. Trenutni šok za domaćina brzo je ispravio Sergej Monahov, a da u potpunosti uzvrate Medvjedima za poraz u Zagrebu, Pavel Černov je pogodio praznu mrežu.

„U posljednjoj trećini smo se više trudili i pred kraj učinili utakmicu zanimljivijom, ali bilo je to premalo i prekasno. Volio bih da se momčad više potrudila prije stanke koja nam slijedi“, komentirao je Dwyer.

Ovom utakmicom Medvjedi su 'odradili' prvi dio gostujućeg niza, onaj na Zapadu. Nakon reprezentativne stanke, očekuju ih tri momčadi Istoka počevši s Barisom u Astani u ponedjeljak, 07. studenog (14:30h).

HK SJEVERSTALJ ČEREPOVEC – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 7:3 (2:0;3:0;2:3)

KHL, Ledena palača, Čerepovec. Gledatelja – 2928...

STRIJELCI:

03:48 1-0 Vovčenko (Trubačjov, Jevsejenkov) PP1

05:38 2-0 Kagarlickij (Černov)

33:54 3-0 Jevsejenkov (Trubačjov, Trunjov) PP1

35:01 4-0 Karlin (Masuhr)

36:31 5-0 Ježov (Vovčenko, Trubačjov)

45:50 5-1 Genoway (McMillan, Hedberg)

52:38 5-2 Lessio (Larkin, McMillan)

52:53 5-3 Hedberg (Pare, Parlett)

55:12 6-3 Monahov (Magogin)

59:39 7-3 Černov (Kagarlickij, Polak) EN

UDARCI NA VRATA: 40 - 19

ISKLJUČENJA: 32 min – 49 min

HK SJEVERSTALJ ČEREPOVEC: Kovar, Smirjagin, Kagarlickij, Černov, Polak, Masuhr, Hohlov, Trubačjov, Vovčenko, Trunjov, Stasenko, Jevsejenkov, Sizov, Vorobjov, Monahov, Mons, Karlin, Ježov, Kudako, Magogin, Avcin, Kazakovcev

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: MacIntyre, Gajdučenko, Mertl, Genoway, Katic, Morrisonn, Parlett, McMillan, Lessio, Pare, Bezina, Krejčik, Hedberg, Giroux, Bolduc, Larkin,Smith, Perkovich, Glumac, Sauve

Photo: HC Severstal Cherepovets

Golovi - http://text.khl.ru/text/49902.html

http://www.khl.ru/

http://www.automototrend.com.hr/index.php