Bizoni 100. KHL gosti u Zagrebu...

15.11.16

Utakmica Medveščaka i Dinamo Minska počinje večeras u 19 sati u Domu sportova (SK1)...

Prošlo je gotovo tri tjedna otkako su Medvjedi posljednji puta isklizali na led Doma sportova. Gostovanja nisu donijela željene rezultate, no povratak na poznato klizalište, pred svoju publiku gdje broje četiri pobjede u nizu, nosi dozu optimizma.

„Nadamo se pobjedi, nanizali smo previše poraza. Razočarani smo jer znamo da zadnja gostovanja nismo dobro odigrali. Lijepo se vratiti kući jer je doma uvijek lakše igrati, imaš navijače iza sebe i poznaješ led. Ali trebali smo biti bolji na gostovanjima. Trebamo se koncentrirati na ove tri utakmice da si vratimo samopouzdanje jer ne možemo ovako. Pozitivna stvar je da ćemo u drugom dijelu sezone imati više domaćih utakmica“, osvrnuo se branič Medvjeda Goran Bezina na prošlo razdoblje i najavio što će biti najvažnije da bi u svojoj 100. domaćoj KHL utakmici bili uspješni.

„Očekujemo tešku utakmicu i početak će biti jako važan. Ono o čemu već dugo pričamo je da se moramo koncentrirati na svoju igru i vratiti se onome što smo radili na početku sezone. Moramo više ići na gol i više pucati, a u obrani moramo ostavljati manje prostora. Trebamo popraviti svoje greške i malo manje pažnje davati drugoj momčadi.“

Osim što će biti 100. domaća KHL utakmica, bit će ovo prva utakmica u studenome u Brlogu u kojem se ponovno obilježava Movember ne bi li se podigla svijest o muškom zdravlju, a ovoga puta u suradnji s klupskim partnerom BIPOM. U prodaji će tijekom studenog biti za ovu priliku posebno dizajnirane majice, a dio prihoda će biti doniran Hrvatskog ligi protiv raka.

U goste stiže Dinamo iz Minska, momčad koja je u sezonu krenula dva tjedna nakon službenog početka i u međuvremenu uz jedan veći niz pobjeda (6) i jedan niz poraza (5), koji su prekinuli zadnjim susretom s Amurom iz Habarovska, došla do 15. mjesta lige. Uz novog trenera, Craiga Woodcrofta, Bizoni su napravili i neke značajnije promjene u sastavu.

Najveće su se dogodile na poziciji vratara na koju su doveli Bena Scrivensa koji ima upisnih 28 utakmica (2.71 GAA; 90.1%sv) i Mihajla Karnauhova koji je u četiri utakmice proveo dio vremena na golu (5.12 GAA; 75%sv).

Prvi asistenti momčadi su novi branič Marc-Andre Gragnani (1+15) te novi napadač Sergej Kosticin (2+15), dok je prvi strijelac Aleksandr Materuhin (14+5). Opasni po protivnička vrata iz obrane još su Jevgenij Lisovec (1+8) i Nick Bailen (4+4), a napad predvode Matt Elisson (10+12),Rob Klinkhammer (13+6) i Andrei Stepanov (8+8).

U usporedbi specijalnih momčadi Medvjedi imaju prednost u igri s igračem manje (84.5% : 77%), dok Bizoni bolje realiziraju prilike u igri s igračem više (20.3% : 18%).

Bjeloruska momčad je četiri puta dosad gostovala u Ledenoj dvorani, uzevši četiri boda. Posljednji puta posjetili su Zagreb na Badnjak prošle godine kada se u Brlogu održao i Teddy Bear Toss.

Nakon šest utakmica u gostima, Medvjedi se napokon vraćaju na domaći led i traže prekid negativnog niza. Večeras u 19 sati dočekat će Dinamo iz Minska koji ovoga puta dolazi u Zagreb s puno manje poznatih lica. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, online na www.ticketshop.hr te na glavnoj blagajni Doma sportova, 90 minuta prije početka utakmice.

Zagrebački KHL jubilej...

Stota  domaća KHL utakmica kuca na vrata za zagrebačke Medvjede. Ono što se prije nepune četiri godine činilo tek kao san i nekima prolazna misao, danas doživljava  stotu izvedbu na samoj polovici četvrte sezone. Naime, iako je najavljeno kako će 'velika KHL avantura' trajati samo 3 sezone vodstvo Medveščaka uspjelo je zadržati Klub u rusko-europskom prvenstvu još jednu tzv. 'bonus' sezonu.

Trojica igrača, Nathan Perkovich, Mike Glumac i Mark Katic s Medveščakom su u ovoj velikoj avanturi od njenog početka.

I dok je Perkovich u Zagreb stigao u doba EBEL-a i izborio svoje mjesto u KHL timu, Glumac i Katic došli su iz njemačkog DEL-a na početak puta, neznajući točno što očekivati od kluba iz zemlje koju svi prije povezuju s ljetom i plažama, i to u jednoj od najjačih hokejskih liga svijeta. Tri i pol sezone ovaj trojac, kojeg su navijači prihvatili kao svoje, prolazio je s klubom sve uspone i padove i ostavio svoj trag na stranicama povijesti koju i dalje ispisuju.

Kako se mijenjao klub, mijenjale su se i uloge koje su im pripale pa su tako Medvjedi pod vodstvom Glumca prvi puta u novu KHL sezonu krenuli s istim kapetanom. On, kao i Perkovich i Katic nikada ne skrivaju da im je Zagreb postao drugi dom, a stabilnost koju su dobili je rijetka u hokejskom svijetu.

„Promjene u momčadi i stalno seljenje je nešto što je normalno u hokejskom svijetu, no puno je bolje i ljepše imati stabilnost. Moja obitelj i ja uživamo u Zagrebu od prvoga dana i sretni smo što ga nazivamo domom. Gotovo je nevjerojatno da je već prošlo toliko vremena i da je 100. domaća utakmica tu“, izjavio je Glumac.

U sportu, a pogotovo jednom kao što je hokej, emocije su uvijek blizu površine, a nevjerojatna slavlja često se u kratkim razmacima miješaju s osjećajima tuge i ponekad razočaranja koje nose velika očekivanja. Jer, kao što je ovaj trojac dobro naučio, srce i entuzijazam svih uključenih je ono što vodi Medvjede iz sezone u sezonu, iz utakmice u utakmicu, počevši od one prve protiv CSKA u rujnu 2013. pa sve do današnje kada Medveščak ugošćuje Dinamo Minsk kao stotog KHL protivnika.

Ruski velikani dolazili su pred zagrebačke navijače u Ledenu dvoranu Doma sportova, i one prve sezone u Arenu Zagreb, suprotstavljajući Medvjedima desetljeća tradicije i nerijetko momčadi čiji budžeti jedne sezone premašuju Medveščakov za tri. Unatoč zvijezdama i jakim temeljima koje im je dala njihova škola, često su sa zagrebačkog leda odlazili bez bodova i uvijek pod dojmom tribina koje su Medvjede nosile do pobjede.

U prvih 99 utakmica bilo je nezaboravnih trenutaka, velikih pobjeda, ali i poraza, majstorskih poteza, golova u posljednjim sekundama i obrana koje su od igrača stvarali miljenike navijača. Svatko tko je ijednom kročio na utakmicu Medvjeda ima svoj omiljeni trenutak, ono nešto što će nositi sa sobom do kraja života. A oni sretnici koji su se zaljubili u hokej, iz jedne u drugu domaću utakmicu uživo uživaju u svim čarima najbrže igre na svijetu.


http://www.medvescak.com/khl

 

http://www.automototrend.com.hr/