KHL - Ufa zaključuje kalendarsku godinu...

22.12.16

Sutra u 19 sati Medvjedi će ugostiti Salavat Julajev (SK HD)

Dva dana nakon velike pobjede nad aktualnim prvacima, Metallurgom iz Magnitogorska, Medvjedi će sutra u 19 sati ugostiti još jednu jaku momčadi Istoka, trenutno petoplasirani Salavat Julajev iz Ufe.

„Igrali smo s njima na početku godine, tako da ih neko vrijeme nismo vidjeli. Znamo da će igrati snažno od samog početka, ipak su i oni među najboljim momčadima u ligi. Ako igramo kako smo igrali protiv Magnitogorska, imamo dobru šansu“, rekao je u najavi utakmice branič Blake Parlett, a napadač Bobby Butler je dodao:

„Znamo da možemo parirati svakoj momčadi, moramo se držati našeg sistema igre, igrati onako kako najbolje znamo i tako se dobre stvari događaju, posebno na domaćem ledu.“

A dobre stvari se u posljednje vrijeme događaju i u Medveščakovom timu za igru s igračem više koji je u posljednje četiri utakmice uspio realizirati prednost.

„Dosta smo u zadnje vrijeme pričali o tome, mijenjali smo momčad kroz sezonu, neke stvari smo promijenili kao i sve druge momčadi. Fokusirali smo se na igru s igračem više, no zasluga ide igračima što su zaista stvorili međusobnu kemiju. Poput svakih drugih ofenzivnih napadača, često se nađu u fazama gdje zabijaju, ali i gdje ne zabijaju. Dobro je vidjeti da su nagrađeni“, komentirao je glavni trener Medvjeda, Gordie Dwyer.

Medvjedi i gosti iz Baškortostana odigrali su ukupno šest susreta, a uvijek je gostujuća momčad pobjeđivala. Jedini susret ove sezone odigran je u Ufa areni gdje je pobjednik nakon golijade odlučen raspucavanjem kaznenih udaraca.

Salavat u Zagreb dolazi nakon poraza u Bratislavi, u prvoj od posljednjih pet utakmica koja je završena u regularnom dijelu. Od posljednjeg međusobnog susreta u rujnu napravili su neke pomake u momčadi, i to u napadu u kojem više nema Alekseja Kudremana i Andreasa Engqvista, a došli suJevgenij Korotkov, Dmitrij Malcev, Dmitrij Makarov i Denis Paršin.

Najučinkovitije igrače momčadi imaju prve dvije linije u kojima uz kapetana Igora Grigorenka igraju Linus Omark (9+32), Teemu Hartikainen (18+16), Kirill Kaprizov (15+15) i Enver Lisin (11+14).

Iz obrane prijete Sami Lepisto (5+16), Denis Kuljaš (9+7) i Zahar Arzamascev (8+8), a vrata najčešće čuva Niklas Svedberg (2.63 GAA; 90.8%sv), dok ga mijenja Andrej Gavrilov (1.66 GAA; 94.5%sv).

Medvjedi su pokazali da se mogu nositi s najboljima, a momčad iz Ufe, kao druga momčad divizije Černišev svakako spada u sam vrh. Prije samoga Božića, i pauze do utakmica u Novoj godini, u Brlogu nas očekuje još jedan pravi borbeni susret, još jedna hokejska poslastica.

Prijenos je najavljen na kanalu Sport Klub HD.

http://www.medvescak.com/khl

http://www.automototrend.com.hr/