KHL – Medvjedi nisu uspjeli zaustaviti Avtomobilist...

13.01.17

Avto je odvezao bodove iz Ledene (0:2)...

U čvrstoj borbi dvije slične momčadi Avtomobilist je iskoristio pogreške Medvjeda i došao do dva pogotka pomoću kojih su upisali pobjedu u Ledenoj dvorani.

Prva trećina, uz osjetno slabiji početak Medvjeda u donosu na prethodne utakmice, prošla je i s netipično malo prilika na strani domaćina. Svega pet udaraca na vrata i k tome tri isključenja Medvjedi su nabrojali u prvih 20 minuta, a trend kaznenih minuta nastavio se tijekom cijelog susreta, i to na obje strane leda, da bi kulminirao disciplinskim kaznama.

Avtomobilist se na petak 13. u 13. minuti susreta upisao na semafor nakon što su Michal Čajkovskij i Jevgenij Česalin iskoristili pogrešku obrane, proveli pak po desnoj strani ograde i Česalin je sam predSergejom Gajdučenkom bio nepogrešiv.

„Nismo izašli sa sto posto snage niti smo igrali kako znamo da možemo. U druge dvije smo bili puno bolji, regrupirali smo se i krenuli igrati, ali to nije bilo dovoljno. Sergej je bio u golu i bio je spreman igrati i braniti, ali mi se nismo dovoljno borili za njega“, izjavio je nakon susretaNathan Perkovich koji je upisao svoj 200. nastup u dresu Medvjeda.

„Svake večeri u svakoj utakmici se trudim dati sve od sebe, nevažno da li je ona prva ili 200. Šteta što to večeras nije bilo dovoljno“, rekao je Perkovich.

Puno bolja igra nego u prvih 20 minuta obilježila je preostale dvije trećine, a Medvjedi su loveći rezultat ponekad imali manjih problema s ritmom, dok je realizacija, unatoč većem broju prilika, zakazala.

Uz to, Medveščaku je na samom kraju druge trećine nakon pregleda video snimke poništen pogodak.

„Na sudačke odluke ne možeš utjecati i nakon njih ne možeš ništa napraviti, tako da se nismo zamarali time je li to bio pogodak ili ne. Ideš na led i igraš dalje“, sažeo je Perkovich.

Emocije su sve više dolazile do izražaja kako je vrijeme odmicalo pa su prekidi i kazne bili učestaliji. Gosti su došli do svog drugog pogotka deset minuta prije kraja susreta, a unatoč posljednjem pritisku Medveščaka, vratar Vladimir Sohatskij bio je na mjestu i stavio svoju mrežu praznom.

„U prvoj trećini nam se dogodilo par situacija koje nisu karakteristične za nas, uključujući način na koji smo ih pustili u vodstvo. U ostatku utakmice smo lovili rezultat i koliko god da smo stvarali prilika, njihov vratar je bio izvrstan“, rekao je nakon svega glavni strateg Medvjeda,Gordie Dwyer.

Najduži domaćini niz Medvjeda polako dolazi svome kraju. Preostala je još jedna utakmica, u utorak, 17. siječnja u 19 sati u Domu sportova, prije nego se Medvjedi upute na Daleki istok. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, online na www.ticketshop.hr te na glavnoj blagajni Doma sportova, 90 min prije početka susreta.

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB – HK AVTOMOBILIST JEKATERINBURG 0:2 (0:1;0:0;0:1)

KHL, Ledena dvorana Doma sportova, Zagreb.Gledatelja - 3812

STRIJELCI:

12:10 0-1 Česalin (Čajkovskij, Torčenjuk)

49:28 0-2 Gubin (Simakov)

UDARCI NA VRATA: 25 - 26

ISKLJUČENJA: 36 min – 14 min

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Gajdučenko, Garnett, Genoway, Kozak, Parlett, Mahbod, Zanoški, Giroux, Smejkal, Lessio, Glumac, Larkin, Krejčik, Bolduc, Bezina, Perkovich, Smith, Voronin, Katic, Pare, Arkalov

HK AVTOMOBILIST JEKATERINBURG: Sohastij, Lisutin, Kivisto, Žuravljov, Timašov, Mihnov, Torčenjuk, Simakov, Gubin, Česalin, Tičar, Šćitov, Turbin, Koukal, Buchtele, Romanov, Šćemjerov, Čajkovskij, Garejev, Monja, Ivašov, Vasiljevkij

 

http://www.medvescak.com/khl

http://www.khl.ru/

GOLOVI - http://text.khl.ru/text/50231.html

http://www.automototrend.com.hr/

marko.ivezic1©gmail.com

Hedberg se vraća u Švedsku...

22-godišnji napadač Edwin Hedberg odlučio je svoju sezonu i karijeru nastaviti u Švedskoj, u SHL klubu Rögle BK.

Naime, Hedberg je ove sezone odlučio iskoristiti ugovornu klauzulu prema kojoj može prekinuti svoj KHL ugovor s Medveščakom i vratiti se u Švedsku, odnosno švedski klub, ukoliko se momčad do 10. siječnja ne pozicionira unutar prvih osam mjesta ljestvice koja vode u doigravanje KHL sezone. 

Hedberg se priključio Medveščaku u sezoni 2014./15. te u nepune tri sezone odigrao 134 utakmice u KHL-u uz učinak od 20 golova i 24 asistencije.

KHL MEDVEŠČAK mu zahvaljuje na svom sportskom angažmanu u Klubu te mu želi sreću u nastavku karijere.