KHL - U nedjelju posljednja domaća utakmica KHL sezone...

03.02.17

Sauve u svojoj najvažnijoj borbi života...

Domaća KHL sezona za Medvjede će završiti nešto ranije. Naime, zbog tehničkih razloga i problema s dvoranom, a koji su uvjetovani pripremom Ledene dvorane za održavanje 14. Trofeja Zagrebačkih pahuljica, Medveščak će svoje zadnje dvije sezonske utakmice odigrati u gostima, u Bratislavi.

Utakmica koju je Medveščak trebao igrati u Zagrebu 17.2. odigrat će se 14.2. u Bratislavi u 19:00 sati, dok najavljena gostujuća utakmica kod Slovana ostaje u planiranom terminu 15.2. u 19:00 sati.

„Nažalost, nismo mogli ponuditi odgovarajući datum koji bi liga prihvatila i ovo je bila jedina izvediva opcija. Liga nije željela prihvatiti otkazivanje utakmice, a informacija o ovim tehničkim uvjetima stigla je prekasno i nismo je mogli zatražiti ranije, u prvom dijelu sezone i eventualno zamijeniti na vrijeme s nekom drugom utakmicom. Razumijemo da će neki navijači biti razočarani, iskreno nam je žao, potrudit ćemo se odgovorno reagirati prema svima“, izjavio je Medveščakov direktor komunikacija, Ranko Vučinić  i dodao: „Moramo znati da dvorana nije naša, da nismo jedini i najvažniji korisnici iako je najpoznatija po utakmicama Medvjeda, i da su nam mogućnosti promjena u kratkom roku ograničene. Žao nam je.“

Medveščak će svojim sezonskim pretplatnicima ponuditi dvije opcije. Jedna je povrat novca za ovu jednu sezonsku utakmicu, a koji odgovara vrijednosti njihove sezonske pretplate. Druga opcija je posjet utakmici u Bratislavi na trošak kluba u kojem klub pokriva autobusni prijevoz i ulaznicu za utakmicu svakom sezonskom pretplatniku. Cijela procedura oko povrata novca ili preuzimanja ulaznica za utakmicu u Bratislavi 14.2. komunicirana je sezonskim pretplatnicima preko e-maila. Dodatne informacije zatražite na [email protected].

Kupcima dnevnih ulaznica, koji su već kupili svoju ulaznicu, Medveščak će ponuditi povrat novca te pravo na prvokup ulaznica za utakmicu u Bratislavi 14.2.. Oni koji se odluče za povrat novca, povrat gotovine mogu zatražiti na prodajnom mjestu na kojem su kupili ulaznicu u roku 60 dana od objave ove vijesti. Kupci koji su ulaznicu kupili putem interneta povrat novca dobit će na svoje kartice kojima su platili kupovinu.  Dodatne informacije zatražite na [email protected].

Sauve u svojoj najvažnijoj borbi života...

Branič Medveščaka podijelio je svoju priču s kanadskim RDS-om

Godinama Medveščak potiče na brigu za zdravlje, uključuje se u edukativne i humanitarne kampanje i skreće pozornost na važnost preventivnih pregleda i informiranosti. Velikim projektima kao što su Ružičasti listopad i Brkati studeni koji se tradicionalno održavaju u zagrebačkom Brlogu, Medvjedi su zajedno sa svojim navijačima i 'zdravim' partnerima donirali milijune kuna raznim projektima za istraživanja i pomoć oboljelima od raka. Najsnažniju suradnju Medvjedi su ostvarili s Hrvatskom ligom protiv raka i udrugom Sve za Nju.

No, druga je priča kada zloćudna bolest pogodi nekoga u vašem krugu, člana vaše 'obitelji'.

Branič Medveščaka Yann Sauve na led je zadnji puta stao 1. prosinca 2016., a jučer je svoju priču pod naslovom „Najvažnija borba Yann Sauvea“ podijelio s novinarom Alexom Pouilot-Robergerom s  cijenjenog kanadskog sportskog portala, Réseau des sports.

Ovu informaciju s opravdanim razlogom nismo podijelili s navijačima i javnošću do ovoga trenutka. Sada na želju igrača i autora prenosimo neke njezine dijelove u nadi kako će vas priča Yann Sauvea potaknuti da brinete za svoje zdravlje kao i da pomognete onima koji su se na bilo koji način susreli s ovom bolešću.

Yann Sauve zagrebačkim Medvjedima pridružio se u ljeto 2016.godine, na početku priprema za četvrtu KHL sezonu. Ovaj 26-godišnji branič u Medveščak je stigao je iz ECHL momčadi Manchester Monarcha.

„Nije bilo lako napraviti skok iz ECHL-a u KHL i kada sam stigao u Zagreb bilo je stresno. No, došao sam na pripremni kamp u vrhunskoj formi i izborio se za mjesto u momčadi“, rekao je o svom dolasku u Medveščak Sauve koji je nakon dobrog starta u sezonu sredinom rujna zadobio ozljedu ramena zbog koje je pauzirao neko vrijeme.  Povratkom od ozljede, Sauve se vratio na svoje stalno mjesto u momčadi i sezona je išla svojim tokom.

Međutim sve se promijenilo tijekom jednog gostovanja u Rusiji, krajem studenog, kada je Sauve došao uznemirujućeg otkrića.

„Na testisu sam imao čudnu kvržicu. Odmah sam otišao do klupskog liječnika koji mi je rekao da čim dođemo u Zagreb moram obaviti pregled. Testovi su potvrdili sumnju liječnika. Otkrivena su mi dva tumora“, prisjeća se tih teških trenutaka Sauve u svom razgovoru s novinarom.

Vijest se poput električnog šoka proširila svlačionicom, a posebno je utjecala na njemu najbliže suigrače koji su, kao i on rodom iz Quebeca. „Ozljede su dio hokeja, ali saznati da suigrač ima rak je nešto posve drugačije. To nije vijest koju očekuješ. Nisam u to želio vjerovati danima“, prisjetio se Francis Pare, tadašnji suigrač.

 Liječnici su zaključili kako je potrebna hitna operacija koja je zakazana u Zagrebu. Podrška suigrača u tom trenutku bila je najvažnija.„Francis, Giroux, Bolduc i Mahbod bili su informirani o mojoj situaciji i bili su mi prava podrška.“

Unatoč ozbiljnosti situacije, Sauve se hrabro držao. U danima prije operacije dolazio je na utakmice pa čak i sudjelovao na nekim treninzima. Suigrači priznaju da su bili impresionirani snagom volje i optimizma koju je Sauve pokazivao u tom teškom i neizvjesnom periodu. 

„Yann je uvijek imao osmijeh na svom licu. Večer prije operacije bili smo zajedno na večeri. Yann je očito bio vrlo nervozan, no cijelo vrijeme je bio šaljiv i zabavljao društvo. Poštujem i sviđa mi se način na koji je održavao svoj pozitivan moral unatoč svojoj bolesti“, ispričao je Pare.

Nakon operacije sezona je na preporuku liječnika za Sauvea, na žalost prerano, završila zbog prevelikog rizika ozljede. Klub mu je dozvolio da se vrati svojoj obitelji u Quebec.

„Klub je platio operaciju, a sportski direktor Aaron Fox me stavio na popis ozlijeđenih da mogu službeno ostati na rosteru. Tako dobivam plaću iako sam kod kuće. Napustio sam klub u dobrim odnosima“, zaključio je Sauve.

Sauve je ponosan što je imao priliku igrati u KHL-u. Naravno, bi bio sretniji da je sezonu završio na drugačiji način, no ostaje utjeha da je donio ispravnu i jedinu moguću odluku.

 

„Kad dobiješ priliku zaigrati u KHL-u ne propuštaš je. Još uvijek nije poznato gdje će Medveščak igrati iduće sezone stoga ne znam niti gdje ću ja tada igrati. Ukoliko Medveščak nastavi KHL natjecanje, otvoren sam za opciju da i dalje branim boje njihova dresa“, govori o svojoj budućnosti i Medveščaku.

 

U ovome trenutku Sauve se priprema za svoju iduću kampanju – oporavak i brigu za svoje zdravlje kako bi se vratio na led bez ponovne opasnosti za svoje zdravlje.

 

Cijela Medveščak obitelj Sauveu želi brz i uspješan oporavak.

Ukoliko želite donirati ili na bilo koji način pomoći borbi protiv ove zloćudne bolesti, obratite se Hrvatskoj ligi protiv raka ili udruzi Sve za Nju.

I ne zaboravite, zdravlje je najvažnije.

Niti jedan dio ovog teksta ili originalnog intervjua ne  smije se kopirati bez izričitog pismenog odobrenja autora originalnog članka, Alexandre Pouliot-Robergea.

 

http://www.medvescak.com/khl

 

http://www.automototrend.com.hr/

 

marko.ivezic1©gmail.com