1:0 za Bikove...

11.02.18

U prvom susretu Medvjeda i Crvenih Bikova u međurundi, Bikovi odnjeli pobjedu 2:3 (0:0, 1:0, 1:3) …

Medveščak je večeras na svom leudo u Domu sportova odigrao prvu od dva susreta koji će u ovoj međurundi TOP6 klubova EBEL prvenstva odigrati protiv momčadi Red Bull iz Salzburga.

Medveščak je poveo 2:0 golovima Avianija (29:56) i Netika (47:28), no gosti su četiri i pol minute prije kraja sa šest igrača, igrali su s igračem više te povukli i vratara s gola, naspram četiri Medveščakova smanjili na 2:1 golom Hubera (57:16). Nakon isključenja Morleya gosti su s igračem više uspjeli izjednačiti golom Rauchenwalda (58:11). U manje od minute nakon izjednačenja Harris(58:54) je postigao i treći gol za Bikove.

“Rekao sam dečkima u svlačionici nakon utakmice, ponovit ću i Vama ovdje: ne mogu biti ponosniji na momčad. Igrali su najbolji hokej, najbolju utakmicu od kada sam ja ovdje. Bili smo večeras puno bolja momčad od gostiju” izjavio je nakon utakmice glavni trener Douglas Bradley i dodatno komentirao završetak utakmice i sudačke odluke: “Razočaran sam razvojem situacije na kraju i završetkom utakmice. Ljudi čine greške u životu, u poslu, i na žalost to se dogodilo večeras i nije nam išlo u korist. Ali sada je gotovo, utakmica je završila, a na nama je da pokažemo kako smo momčad pobjedničkog karaktera i nastaviti dalje prema našem cilju. Moramo učiti iz ovakvih situacija jer sada znamo kakve postupke sudaca možemo očekivati. Ne želim više vidjeti ovakve situacije kao večeras. U niti jednom obliku. U jednom trenutku najviše sam se bojao za sigurnost i zdravlje igrača zbog predmeta ne ledu. Znam da su emocije bile snažne, svi se slažemo kako su određeni postupci nama bili nerazumni ili neprihvatljivi no sigurnost igrača svima nam mora biti na prvom mjestu”. 

Večerašnju utakmicu komentirao je i vratar Vilim Rosandić kojega su navijači ponovno birali za HOKejaša utakmice: “Ovo je mislim najbolja utakmica koju smo igrali ove sezone. Stvarno smo se borili za ta 3 boda. Dečki su jako dobro igrali te time i mene motivirali da budem bolji. Na žalost sve se promijenilo u minuti no moramo hladne glave nastaviti dalje u iduću utakmicu”.

I trener Bradley pred novinarima je pohvalio Rosandića: “Najviše mi je žao Rosandića. On je večeras igrao nevjerojatno, pred svojim navijačima, no nečije odluke stavile su tu njegovu odličnu igru u drugi plan”. 

Medveščak je ostao četvrti na ljestvici s tri boda, jednim više uz utakmicu više od petog KAC-a. Red Bull je ovom pobjedom dostigao Vienna Capitalse na vrhu ljestvice.

Sljedeću utakmicu Medveščak će igrati 21. veljače na gostovanju kod KAC-a u Klagenfurtu.

KHL Medveščak Zagreb - EC Red Bull Salzburg    2:3 (0:0,1:0,1:3)
Ledena diorama Doma Sportova, Zagreb... Gledatelji – 4.300

Sudci: GRUBER P., KELLNER R.; ETTLMAYR T., ZGONC G.
Strijelci: 
1:0 MZA Aviani M. (29:56 / Puzic I.,Boivin M. / EQ)
2:0 MZA Netik T. (47:28 / Olden S. / EQ)
2:1 RBS Huber M. (57:16 / Rauchenwald A. / PP)
2:2 RBS Rauchenwald A. (58:11 / Brouillette J.,Mueller P. / PP)
2:3 RBS Harris B. (58:54 / Mueller P.,Schremp R. / EQ)
Udarci na gol: 33 - 22
Isključenja: 8 - 6

MDV: Rosandic V. / Deutsch A., Puzic I., Cepon M., Boivin M., Tikkanen H., Noonan G., Kudelka T. / Brine D., Lehtonen M., Zanoski T., Simsic N., Olden S., Puskarich M., Jarcov L., Poyhonen M., Koskiranta T., Netik T., Morley T., Aviani M.

RBS: Wieser N. / Stajnoch M., Pallestrang A., Generous M., Raymond B., Viveiros L., Trattnig M., Brouillette J., Heinrich D. / Rauchenwald A., Herburger R., Cijan A., Schiechl M., Latusa M., Duncan R., Harris B., Hochkofler P., Schremp R., Hughes J., Mueller P., Huber M.