Ranov stiže na posudbu...

14.02.18

Mladi švicarski napadač Anton Ranov stiže na posudbu u Medveščak iz švicarskog Winterthura…

Sa sportskim timom švicarskog Winterthura dogovorili smo dolazak točnije posudbu Antona Ranova do kraja naše sezone. Vodeći je strijelac svoje momčadi u švicarskoj B ligi i vjerujemo kako će našoj momčadi dati dodatnu pozitivnu energiju i kvalitetnu širinu” najavio je novo pojačanje sportski direktor Aaron Fox i dodao “Ranov će se našoj momčadi pridružiti 19. veljače te računamo kako će se kroz preostlih šest utakmica Međurunde prilagoditi sustavu, uklopiti u momčad i pomoći nam u što boljem plasmanu za doigravanje. Ranov ima hrvatsko državljanstvo što znači da na našem rosteru nosi “vrijednih” 0 bodova i ne računa se kao zamjena”.

23-godišnji Anton Ranov igra na poziciji lijevog krila, a cijelu svoju karijeru proveo je u Švicarskoj. Nakon juniorskog staža odigrao je 19 utakmica u dresu Davosa u švicarskoj ligi NLA i postigao dva boda (1+1). U švicarskom NLB-u odigrao je 166 utakmica ostvarivši 53 boda odnosno 27 golova i 26 asistencija. U NLB-u je igrao za SC Langenthal (2014 - 2016), HC Ajoie (2016 - 2017) te EHC Winterthur (2017 - 2018) iz kojeg i dolazi na posudbu u Zagreb. Za Winterthur je odigrao 43 utakmice  postigavši 26 bodova odnosno 11 golova i 15 asistencija. U dresu Davosa jednu je utakmicu odigrao i na Spengler Cupu (2013/14).

Ranov ima hrvatske korijene po svojoj majci koja je rođena i odrasla u Šibeniku gdje gdje cijela obitelj i danas često dolazi i provodi svoj odmor. Upravo zahvaljujući svojoj majci i čestim posjetama Hrvatskoj Ranov govori hrvatski jezik.

 

http://www.automototrend.com.hr/

 

[email protected]