Druga četvrtfinalna pobjeda Medvjeda...

12.03.18

Medveščak pobjedom nad Linzom sa 6:3 (0:0, 3:2, 3:0) poveo 2:0 u četvrtfinalu EBEL doigravanja...

Prva trećina večerašnje utakmice nije donjela prednost za niti jednu od momčadi. No, Medvjedi su odličnom igrom stigli do vodstva od od 3:0 na početku druge trećine zahvaljujući golovima Tylera Morleya (26:54), Marka Poyhonena (27:52) i Antona Ranova (30:08) u razmaku od svega tri minute i četrnaest sekundi. No, ubrzo su gosti iz Linza iskoristili 2+2 kaznu Garretta Noonanazbog grubosti i s igračem više na ledu smanjli na 3:2. Prvo je Kevina Carra svladao Sebastien Piche (32:40), a nedugo zatim i Fabio Hofer (33:37). Medvjedi su pak u posljednjoj trećini odlučili pokazati zube Crnim krilima. Odmah na početku trećeg dijela poveli su 4:2 pogotkomSondrea Oldena (40:41), dok su Nik Simšič (43:14) te Tyler Morley (46:02) svojim drugim golom, podigli na konačnih 6:2.

"Imali smo dobar početak utakmice i to nas je povelo prema konačnom rezultatu. Ako ovako nastavimo bit ćemo zadovoljni. Linz nije lak protivnik iako se to nekima možda zada tako čini. Atmosfera na tribinama je bila neopisiva i to nas je dodatno motiviralo da damo večeras sve od sebe" komentirao je dvostruki strijelac Tyler Morley nakon utakmice.

"Večeras se osjetio timski rad. Tim mi je pomogao uodređenim situacijama i to mi puno znači, zato sam morao dati sve od sebe da ih podržim u odličnoj igri. Linz je odličan tim i moramo ih poštovati. A navijače ne mogu niti opisati, bili su nevjerojatni" izjavio je nakon utakmice vratar Kevin Carr.

"Igrali smo odlično, vrlo sam zadovoljan. Iskoristili smo većinu prilika i pogađali što je vrlo bitno. Carr je odličan vratar i svi su večeras pridonjeli na odgovarajuć način ovoj pobjedi, osjetio se timski rad." komentirao je glavni trener Douglas Bradley i dodao "Moramo poraditi na situacijama i igri s igračem više! Sigurno je kako se Linz neće lako predati, igrat će čvrsto i fizički, nisu nikako laka mommčad. Dvije utakmice koje su pred nama nikako nije malo, imamo još jako puno posla!".

Austrijsku i hrvatsku nacionalnu himnu prije početka utakmice izveo je slavni i nagrađivani Kvarter trombona Zagrebačke filharmonije.

Ovom pobjedom Medveščak je poveo 2:0 u pobjedama u četvrtfinalu doigravanja, plasman u polufinale izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.                  

Treći i četvrti susret četvrtfinala će se zbog Svjetskog juniorskog prvenstva u sinhroniziram klizanju od 13. do 16.3. u Ledenoj dvorani Doma sportova, igrat u Linzu u utorak 13. ožujka i petak 16. ožujka.

Zagrebačka Ledena dvorana Doma sportova u idućim će danima postat dom Svjetskom juniorskom prvenstvu u sinhroniziram klizanju

KHL Medveščak Zagreb - EHC Liwest Black Wings Linz  6:2 (0:0,3:2,3:0)
Ledena dvorna Dom sportova Zagreb. Gledatelja - 5600

Sudci: NIKOLIC M., STOLC M.; PARDATASCHER U., SPARER D.
Strijelci: 
1:0 MZA Morley T. (26:54 / Olden S. / PP)
2:0 MZA Poyhonen M. (27:52 / Ranov A.,Puzic I. / EQ)
3:0 MZA Ranov A. (30:08 / Aviani M.,Poyhonen M. / EQ)
3:1 EHL Piche S. (32:40 / Broda J. / PP)
3:2 EHL Lebler B. (33:37 / D'Aversa J.,Locke C. / PP)
4:2 MZA Olden S. (40:41 / Kudelka T.,Balej J. / EQ)
5:2 MZA Simsic N. (45:14 / Tikkanen H.,Brine D. / EQ)
6:2 MZA Morley T. (46:02 / Olden S. / EQ)

Udarci na gol: 49-40
Isključenja: 10-18

MZA: Carr K., Rosandic V. / Puzic I., Cepon M., Boivin M., Schiestel D., Noonan G., Kudelka T., Tikkanen H. / Brine D., Lehtonen M., Simsic N., Olden S., Balej J., Poyhonen M., Jankovic I., Ranov A., Netik T., Morley T., Aviani M., Koskiranta T.

LBW: Ouzas M., Janny F. / D'Aversa J., Dorion M., Kirchschläger E., Altmann M., O'Brien S., Kragl G., Piche S., Gaffal S. / Lebler B., Schofield R., Zusevics Z., Broda J., Lukas P., Hofer F., Kristler A., Spannring P., Naclerio M., Moderer K., Locke C., DaSilva D.

 

http://www.automototrend.com.hr/

 

[email protected]